Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα στο Φράγμα Αχυρών!

Το σταμάτημα των έργων είναι εγκληματικό και θα καταδικάσουν το κεντρικό Ξηρόμερο σε μαρασμό και απαξίωση
Εύλογη ανησυχία και οργή στην τοπική κοινωνία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες, για μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αναδασμού στο Φράγμα Αχυρών, λόγω αμέλειας και αδιαφορίας του τ. Δήμου Μεδεώνος όσο και της τ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρός ο κίνδυνος να σταματήσουν οριστικά τα έργα...

Δυστυχώς δεν μπορούμε να το φανταστούμε ότι σε μια από τις χειρότερες εποχές στην αγροτική οικονομία του τόπου μας, ένα αίτημα και όνειρο όλων των Ξηρομεριτών, πολλών δεκαετιών όπως είναι το φράγμα Αχυρών, μετά από τόσες προσπάθειες και που έφτασε λίγο πριν το τελικό του στάδιο, ότι θα εγκαταλειφτεί δημιουργώντας φτώχεια και μαρασμό σε ολόκληρη την περιοχή.

Αλήθεια κύριοι, ποιές είναι οι αιτίες και ποιοί ευθύνονται για τη σοβαρή καθυστέρηση του αναδασμού; Κύριοι του π. δήμου Μεδεώνος γιατί τόσο καιρό αδιαφορούσατε και ο κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα κατασκευής του φράγματος είναι πλέον ορατός; Ποιος θα αναλάβει επιτέλους, τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που εξευτελίζει τους Ξηρομερίτες και καταδικάζει τον τόπο μας σε μαρασμό; Δεν αντέχεται άλλη κοροϊδία; Κύριοι βουλευτές, κύριοι αρμόδιοι πολιτικοί του Νομού και των δύο κομμάτων που κυβερνάτε τη χώρα από τη μεταπολίτευση, έλεος! Επιτέλους κάντε κάτι για να αποφευχθεί το σενάριο καταστροφής του Ξηρομέρου!

Η δικαιοσύνη πλέον έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια της για να επέμβει αυτεπάγγελτα. Ποιές είναι οι αιτίες και ποιοί ευθύνονται για τις καθυστερήσεις αφού ο κίνδυνος να χαθεί το φράγμα Αχυρών είναι σοβαρός!

Ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση του αναδασμού και κατηγορεί για αμέλεια και αδιαφορία τον τ. Δήμο Μεδεώνος όσο και την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας ότι: «Συνεπώς, μπροστά στον κίνδυνο αδυναμίας δημοπράτησης του έργου, προκύπτουν σοβαρότατες ευθύνες για την καθυστέρηση του αναδασμού, λόγω αμέλειας και αδιαφορίας τόσο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών όσο και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι, εάν δεν μεριμνήσετε ώστε να συνταχθεί ο πίνακας κτηματιών των Δ.Δ. Τρύφου – Κατούνας – Κωνωπίνας – Κομποτής – Αετού - Μπαμπίνης, και να ολοκληρωθεί ο Αναδασμός εντός εξαμήνου, διατρέχουμε τον κίνδυνο το συγκεκριμένο έργο «να μπει στις καλένδες», περιμένοντας άλλα δέκα χρόνια τουλάχιστον ώστε να ολοκληρωθεί».

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, έγινε δέκτης της έντονης ανησυχίας των κατοίκων και ήδη από ότι πληροφορούμαστε συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα με κύριο θέμα την προώθηση του αναδασμού στο Φράγμα Αχυρών.

Εδώ και τώρα πρέπει ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος να προχωρήσει την διαδικασία του Υποχρεωτικού Αναδασμού και αμέσως μετά να γίνει η δεύτερη φάση δημοπράτησης του έργου, για να διασφαλιστεί η μεγάλη ανάγκη συνέχισης αυτού του αναπτυξιακού έργου που θα ανακουφίσει όλους τους Ξηρομερίτες αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο