Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Φωτιές ανάβει η ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο

Έντονες οι αντιδράσεις κατά της απόφασης του ΣτΕ από τους δικηγόρους της Πάτρας και του Μεσολογγίου


Την έντονη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου της Πάτρας, προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να λειτουργήσει Εφετείο στο Αγρίνιο...
 Οι δικηγόροι θεωρούν ότι θα μετατεθούν δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από την Πάτρα, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω οι δίκες στην Πάτρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Αθ. Διαμαντόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξηγώντας ότι ο αριθμός τόσο των εφετών δικαστών, όσο και των υπαλλήλων που υπάρχουν στην Πάτρα δεν επαρκεί να καλύψει και τις ανάγκες του Αγρινίου.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να υπάρξει καθυστέρηση στις δίκες και στην απονομή του δικαίου, που θα ξεπερνά κατά πολύ τα τρία χρόνια.

Σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη ο οποίος τονίζει πως η απόφαση του ΣτΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση και σημειώνει ότι το νέο Εφετείο θα μπορέσει να λειτουργήσει, μόνο με τη μεταφορά από το Εφετείο Πατρών αριθμού οργανικών θέσεων στο υπό ίδρυση Εφετείο Αγρινίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο