Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Ξηρομέρου: Όχι στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αστακού


Την αντίθεσή τους στην επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αστακού εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος Ξηρομέρου, κάνοντας λόγο για καταστροφική απόφαση…
Στο ψήφισμα του, ο Δήμος Ξηρομέρου, αναφέρει τα εξής:

«Η Δ.Ο.Υ. Αστακού εξυπηρετεί δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες φορολογουμένους πολλά φορολογικά γραφεία και η ενδεχόμενη κατάργηση της θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες που εξυπηρετεί.

Ο Δήμος Ξηρομέρου καλύπτει γεωγραφικά μια μεγάλη ορεινή και δύσβατη περιοχή αποτελούμενη από 20 μικρές κοινότητες με πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Το οδικό δίκτυο είναι ανεπαρκές για την μετακίνηση των πολιτών και απομακρυσμένο χιλιομετρικά από την πόλη του Μεσολογγίου. Η οικονομική των πολιτών είναι κακή λόγω της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή του δήμου μας.

Στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. ανήκει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια το Πλατυγιάλι καθώς και οι μεγαλύτερες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειες της χώρας και με το κλείσιμο της οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και καταστροφικές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και η ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας θα υποβαθμιστεί περισσότερο.

Η Δ.Ο.Υ. δίνει πνοή στον εμπορικό κόσμο του Αστακού και της γύρω περιοχής και για το λόγο αυτό προτείνουμε να συνεχιστεί η λειτουργία της.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα
Την μη μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Αστακού στο Μεσολόγγι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο