Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου για το φράγμα Αχυρών


Η σοβαρότητα της κατάστασης με το φράγμα Αχυρών αποτυπώνεται στην αγωνιώδη επιστολή που έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Β. Αντωνόπουλο, με κοινοποίηση στο Βουλευτή Α. Μακρυπίδη ζητώντας άμεσα στήριξη και βοήθεια διαφορετικά σε κάθε άλλη περίπτωση μόνος του αδυνατεί να υλοποιήσει ένα εθνικής σημασίας έργο και μάλιστα με ασφυκτική χρονική πίεση..

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
……..
ΠΡΟΣ
Αντιπεριφερειάρχη
κ.Βασίλη Αντωνόπουλο
Διοικητήριο - Μεσολόγγι 
ΚΟΙΝ/ΣΗ: Βουλευτή Αιτωλ/νίας
κ. Ανδρέα Μακρυπίδη
Θέμα: « Φράγμα Αχυρών Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και ειδικότερα στην Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος είναι σε εξέλιξη κατασκευής το έργο του θέματος από το Υπουργείο Υποδομών μεταφορών και δικτύων. Το έργο περιλαμβάνει τον ταμιευτήρα, το χωμάτινο φράγμα με τα συναφή του υποέργα, έργα υδροληψίας, αρδευτικά δίκτυα καθώς και έργα οδοποιίας (βελτιώσεις και νέες διανοίξεις).

Προ λίγων ημερών έγινα και εγώ αποδέκτης της απάντησης σε επερώτηση του Βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη για το θέμα καθώς και τα σχετικά πρακτικά της Βουλής. Διαπίστωσα λοιπόν την μετατόπιση ευθυνών της Πολιτείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως αυτές λειτουργούσαν έως 31-12-2010 για την στασιμότητα ή την αδιαφορία τους, όσον αφορά τον αναδασμό του κάμπου του πρώην Δήμου Μεδεώνος καθώς και την ανάγκη άμεσης επίσπευσης της διαδικασίας περί του υποχρεωτικού βάσει του Ν. 674/1977 αναδασμού από την νέα Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή. Επίσπευση προκειμένου να δημοπρατηθεί η β΄φάση του έργου για την άρδευση των υπολοίπων 18.600 στρεμμάτων, ώστε το έργο να γίνει λειτουργικό και να αποκτήσει τον επιθυμητό αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή και την αγροτική οικονομία.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Το προαπαιτούμενο του αναδασμού για την δημοπράτηση της β΄φάσης κατ΄ ελάχιστο είναι α) τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης- μελέτη διάταξης αγροτεμαχίων, β) ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της, γ) σύνταξη κτηματολογικών πινάκων-ανάρτηση διαγραμμάτων, δ) σύνταξη αναλογιστικών πινάκων-εκδίκαση ενστάσεων, ε) εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου και αυτά πλέον των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, η οποία από τώρα δηλώνει παρούσα στην προσπάθεια προκαλώντας ενημερωτικές συναντήσεις με τους αγρότες και τους φορείς τους, π.χ. ΤΟΕΒ, αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.λ.π.

Έχοντας λοιπόν ο Δήμος συνεργασία με τις τεχνικοοικονομικές Υπηρεσίες σας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει θετική έκβαση, σε κάθε άλλη περίπτωση μόνος του αδυνατεί να υλοποιήσει ένα εθνικής σημασίας έργο και μάλιστα με ασφυκτική χρονική πίεση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο