Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πικρή αλήθεια του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Με μια λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, κάνει μια απλή διαπίστωση, από εκείνες που πίσω τους κρύβουν πάρα πολλά: «Στα κοσμηματοπωλεία της πόλης μας, μετά από δεκαετίες, με έντονα αυξανόμενους ρυθμούς, εμφανίζονται συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που παρακαλούν όχι για να ανταλλάξουν αλλά για να εκποιήσουν βέρες, κοσμήματα και τιμαλφή, για βιοποριστικούς λόγους, για το φάρμακο, το φαΐ και τη δόση»...

Η συγκεκριμένη καταγραφή είναι από αυτές που αναζητούν οι ιστορικοί, είναι μια αλήθεια νέτη σκέτη, το γεγονός όπως βιώνεται και όχι όπως ερμηνεύεται.

Είναι η αλήθεια του μνημονίου. Της συρρίκνωσης του εργατικού εισοδήματος. Της περικοπής των συντάξεων. Των σκληρών μέτρων που πλήττουν το λαό, στο όνομα του λαού και για το καλό του λαού. Από όλους εκείνους που ζουν σε βάρος του λαού, στο όνομα του λαού και για το κακό του λαού.

Είναι τελικά, ο λόγος που δεν μπορεί, δεν πρέπει, να αγνοήσεις άλλο αυτή την κατάσταση.

Αυτό το γεγονός, μαζί με πολλά ακόμη παρόμοια, που συναποτελούν τον μεγάλο καμβά της νέας αδικίας και εκμετάλλευσης που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των λαϊκών στρωμάτων, είναι τελικά από μόνο του ένα αγωνιστικό κάλεσμα.

Συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του λαϊκού μετώπου πάλης στις 23 του Φλεβάρη.

Αλλά και της συμμετοχής, πρωτοβουλιακά, αυθόρμητα μα και στοχευμένα, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, με κάθε τρόπο.

Γιατί είναι καιρός να πείσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας. Αλλά και τους γύρω μας.

Γιατί η δική μας συμμετοχή πρέπει να είναι η αρχή και η αφορμή, για τη συμμετοχή του διπλανού μας.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, να ανατρέψουμε το καθεστώς της εκμετάλλευσης, και να επιβάλλουμε το δίκιο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο