Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χόρεψαν οι Μπαμπινιώτες της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης "Χριστόδουλος Παμπλέκης, χθες Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, στη Κοσμική Ταβέρνα «Το Τζάκι», στο Γκύζη και ήταν ίσως η καλύτερη φετινή χοροεσπερίδα από πλευράς προσέλευσης κόσμου…
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


Η αίθουσα του κέντρου κατακλύστηκε από τους συγχωριανούς και τους φίλους και πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ, απολαμβάνοντας το όμορφο πρόγραμμα του κέντρου.
Οι Μπαμπινιώτες για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρόν με τη δυναμική τους παρουσία και η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα με έντονο το Μπαμπινιώτικο χρώμα να πλανάται παντού.
Μέσα στη θερμή και πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε πρώτα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Την πίτα ευλόγησε o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος  Πόπης, Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά (από το Αγράμπελο) ο οποίος έκοψε και το πρώτο κομμάτι.
 Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κυριαζής καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, και ευχήθηκε υγεία και πρόοδο για το 2011.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον μεγάλο Κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά αναγνωρίζοντας την μεγάλη και μακροχρόνια σημαντική προσφορά του στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ γλέντι και χορό και η πίστα πήρε «φωτιά» μέχρι τις πρωινές ώρες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο Πρωτοπρεσβύτερος Πόπης Βασίλειος, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο Παναγιώτης Κοντός Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκπαιδευτικός Πέτρος Μπερερής από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατούνας Βαγγέλης Κουτιβής, ο Γραμματέας της Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης Χρήστος Γαζέτας, ο Π. Πρόεδρος του Συλλόγου Σκουρτούς Γιώργος Τζογάνης, κ.α.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο