Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ρ.Α.Ε.: «δεν υφίστανται κορεσμένες περιοχές πέραν των διασυνδεδεμένων νησιών


Σύμφωνα με την ΡΑΕ «κορεσμένες» περιοχές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θεωρούνται μόνον τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβανομένης της Εύβοιας) και μόνον για ισχύ σταθμού άνω των 150 κιλοβάτ...


Εν προκειμένου λοιπόν, στο αγροτικό πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγρότες των μη διασυνδεδεμένων νησιών, ενώ η ισχύς των αγροτικών φωτοβολταϊκών για τα οποία κάνει λόγο ο νόμος για τις ΑΠΕ δεν ξεπερνούν τα 100 KW.
Έτσι λοιπόν, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους αγρότες στους ηπειρωτικούς νομούς θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.
Επιπλέον, στην ανακοίνωση της η ΡΑΕ σημειώνει ότι σύμφωνα με το νόμο «οι περιοχές με κορεσμένα δίκτυα και η δυνατότητα απορρόφησης ισχύος σε αυτές διαπιστώνονται με απόφαση της ΡΑΕ που εκδίδεται μετά από εισήγηση του αρμόδιου Διαχειριστή».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
- Η ΡΑΕ θα διαμορφώσει συνολική άποψη σε σχέση με τα θέματα σύνδεσης και κορεσμού στο διασυνδεδεμένο δίκτυο, μετά την υποβολή της εισήγησης της ΔΕΗ.
- Μέχρι την έκδοση απόφασης κορεσμού από τη ΡΑΕ ή απόφασης αναστολής αδειοδότησης από την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., δεν μπορεί να αναστέλλεται ή να κωλύεται η αδειοδοτική διαδικασία φωτοβολταϊκών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο