Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ανασχηματισμός Ν.Δ: Eκτός σκιώδους ο Σαλμάς και εντός ο Καραγκούνης

Eκτός σκιώδους ο Σαλμάς και εντός ο Καραγκούνης.
Νέοι ρόλοι για Σταμάτη, Λιβανό και Παπαναστασίου.

Η σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι υπόλοιπες οργανωτικές θέσεις που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, φέρνουν αλλαγές και ανακατατάξεις σε επίπεδο προσώπων στην Αιτωλοακαρνανία.
Συγκεκριμένα... 

ο μέχρι πρότινος Τομεάρχης Υγείας Μάριος Σαλμάς (που είχε υποστηρίξει δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία του κόμματος) μένει εκτός «κυβερνητικού» σχήματος, με τον πρώην υφυπουργό Θανάση Γιαννόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το πρωί είχε διαρρεύσει πως ο κ. Σαλμάς θα οριζόταν Τομεάρχης Εργασίας κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το συγκεκριμένο πόστο ανατέθηκε στον εξ Αχαΐας ορμώμενο Νίκο Νικολόπουλο.

Η είδηση όμως της ημέρας για την Αιτωλοακαρνανία ακούει στο όνομα του Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή Δικαιοσύνης, με αρμόδιο Τομεάρχη τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα. Ως γνωστόν, ο κ. Καραγκούνης ανήκει στον πυρήνα των στελεχών που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωπαραταξιακές εκλογές, ενώ τα πολιτικά σενάρια τον έφερναν προ των πυλών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, σε αυτόν τον «ανασχηματισμό» ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ανοίγματα στους βουλευτές που φέρονταν να φλερτάρουν με το κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, αποδεικνύοντας, τουλάχιστον με την εν λόγω κίνηση, ότι στοχεύει στην ενότητα και την πολυφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, θέση την οποία και αποδέχτηκε αμέσως.

Στα πλάνα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνονται τόσο ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης όσο και ο πρ. βουλευτής Σπήλιος Λιβανός καθώς και ο πολιτευτής Γιώργος Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης αναλαμβάνει αναπληρωτής Γραμματείας Προγράμματος, με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να προϊσταται στην εν λόγω θέση. Επίσης στο πλαίσιο των οργανωτικών δομών που επιτάσσει ο καλλικράτης ορίστηκαν και 13 σκιώδεις ''περιφερειάρχες'' με τον Σπήλιο Λιβανό να έχει την εποπτεία της Δυτικής Ελλάδας.
 Τέλος ο Γιώργος Παπαναστασίου ορίστηκε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο