Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφορεί: «Ελληνισμός και λαοί της Νοτιανατολικής Ευρώπης»

Το νέο ογκώδες (τετράτομο) έργο του καθηγητή κ. Αχιλλέα Λαζάρου κυρίως για τους Βλάχους και τα εθνικά μας θέματα με πολλές παραπομπές και στη βιβλιογραφική προσφορά του Δημήτρη Στεργίου
Κυκλοφόρησε το τετράτομο έργο (2.800 περίπου σελίδες) του καθηγητή, ρωμανιστή – βαλκανολόγου κ. Αχιλλέα Λαζάρου υπό τον τίτλο «Ελληνισμός και λαοί της Νοτιανατολικής Ευρώπης – Διαχρονικές και διεπιστημονικές διαδρομές». Το μνημειώδες αυτό έργο του κ. Λαζάρου είναι μια επιτομή των εκατοντάδων άλλων βιβλίων, ερευνών, σχολίων, άρθρων και ομιλιών του σχετικά με την καταγωγή και την προσφορά των Ελληνοβλάχων και την τεκμηρίωση, με αδιάσειστα επιστημονικά ντοκουμέντα ότι είναι αυτόχθονες αρχαίοι Έλληνες….
Στο ογκώδες αυτό τετράτομο έργο του ο κ. Λαζάρου παραπέμπει πολλές φορές και παραθέτει στη βιβλιογραφία του την προσφορά του Δημήτρη Στεργίου με τα βιβλία του, τα άρθρα του και τα σχόλιά του στη συζήτηση για τους Βλάχους και τη συντριβή της γνωστής αντεθνικής προπαγάνδας.
Ο καθηγητής κ. Αχιλλέας Λαζάρου, ο οποίος έχει βραβευθεί και παρασημοφορηθεί από δεκάδες ελληνικούς και ξένους φορείς, με την έρευνά του, τη μελέτη του και την παρουσίαση των εθνικών μας θεμάτων σε σχέση με τις βαλκανικές χώρες, αναδείχθηκε σε πρωτοπόρο αγωνιστή διασφάλισης των εθνικών μας συμφερόντων, ώστε να νομιμοποιείται καθόλα η ανάδειξή του σε πρόεδρο της Επιτροπής για τα Εθνικά Θέματα και να είναι άξιος για την αναγόρευσή του σε επίτιμο πρόεδρό της και, φυσικά είναι άξιος κάθε τιμής. Μάλιστα, για την προσφορά αυτή και το άγρυπνο επιστημονικό του μάτι για τα εθνικά μας θέματα δικαίως έχει προσαγορευθεί και ως νέος Διδάσκαλος του Γένους.
Ο κ. Λαζάρου είναι ο σημαντικότερος Έλληνας διανοούμενος, ο οποίος με το έργο του διέλυσε τη φαιά προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας, ρίχνοντας το φως της αλήθειας με το πολύπλευρο και βαθυστόχαστο πνευματικό του έργο, που καλύπτει όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων και γρονθοκοπεί όλους τους ανιστόρητους ισχυρισμούς και την προσπάθεια πλαστογραφίας της ιστορίας μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Λαζάρου ήταν πολύτιμος συνεργάτης μου επί πολλά χρόνια τόσο στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» όσο και στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ενώ τρεις φορές προσκλήθηκε και προθύμως ανταποκρίθηκε να έρθει και στην Παλαιομάνινα για να μιλήσει και να τιμήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Με το μεστό λόγο του, με τα πάμπολλα βιβλιογραφικά ντοκουμέντα από βιβλία αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και κυρίως ξένων καθηγητών και ακαδημαϊκών, συγκροτεί μιαν άφθαστη ρητορική, που συναρπάζει και ταυτόχρονα πείθει για την πραγματικότητα της ιστορίας.
Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Αχιλλέα Λαζάρου, τηλ. 210- 8032632.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο