Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Κόλλησαν» οι εργασίες ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Μύτικα

Ούτε ένα ευρώ δεν πήρε ο εργολάβος και ζήτησε διακοπή του έργου!


Από τον περασμένο Αύγουστο διακόπηκαν οι εργασίες ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Μύτικα διότι σταμάτησε και η ροή χρημάτων προς τον εργολάβο...


Βέβαια για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ο εργολάβος ποτέ δεν πήρε χρήματα, καθώς το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, υποβλήθηκαν οι πίνακες των εργασιών αλλά πληρωμή δεν έγινε, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά! Έτσι ο κατασκευαστής διέκοψε τις εργασίες, που βρίσκονται στο στάδιο του σκελετού του κτιρίου.

Να σημειωθεί, ότι το έργο χρηματοδοτείται από δημόσιες δαπάνες του υπουργείου Υγείας και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ.
 Ο πρώην δήμαρχος Αλυζίας Δ. Τριποτσέρης έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με τους αρμοδίους του υπουργείου, καθώς και με τους βουλευτές του νομού εξηγώντας τους τη μεγάλη αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του, δεδομένου ότι από το Κέντρο Υγείας Μύτικα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι του Καστού.
Εκτός αυτού όμως πρόκειται για μια τουριστική περιοχή που τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες αυξάνονται πολύ και δεν μπορούν φυσικά να καλυφτούν από το σημερινό Κέντρο Υγείας που στεγάζεται σε ένα ξύλινο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1952 από τους Σουηδούς του Ερυθρού Σταυρού.
Το κτίριο αυτό έχει σαπίσει και όταν βρέχει μπάζει νερά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι αδύνατο να παρασχεθούν υπηρεσίες υγείας σε μια περιοχή που τις έχει απόλυτη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο