Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του Φράγματος Αχυρών

Αγωνία και αβεβαιότητα επικρατεί για τα έργα στο φράγμα Αχυρών, αφού ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δεν έδωσε σαφή απάντηση σχετικά με την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της χρηματοδότησης του έργου.
Τι απαντά ο Υφυπουργός μετά από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ και της Δημ. Αριστεράς και για τον δρόμο Αμφιλοχίας – Λευκάδας…..
Δεν δίνει σαφή απάντηση ο Υφυπουργός Υποδομών σχετικά με την επίλυση του σοβαρού προβλήματος υποχρηματοδότησης του έργου του φράγματος των Αχυρών. Ο Υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ (Νίκο Μωραΐτη, Νίκο Καραθανασόπουλο και Μπάμπη Χαραλάμπους) και της Δημοκρατικής Αριστεράς (Φώτη Κουβέλη και Νίκο Τσούκαλη), αναφέρεται στην σημασία του έργου και παραδέχεται τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης.

Επισημαίνει συγκεκριμένα, πως για το έργο μέσα στο 2010 δόθηκαν πιστώσεις 5 εκατομ. ευρώ, αλλά υπάρχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 4.645.800 ευρώ.

Όπως τονίζει, «αυτό οφείλεται στην δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα και στο γεγονός ότι το υπόψη έργο δεν χρηματοδοτείται από κάποιο ταμείο της Ευρ. Ενωσης αλλά αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.»

Ο κ. Μαγκριώτης ολοκληρώνει την απάντησή του λέγοντας: «Το Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως σε τοπικό επίπεδο πριν λίγες μέρες καταγράφτηκαν αντιδράσεις μιας και ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε σειρά μεγάλων έργων, χωρίς να συμπεριλαμβάνει την Αιτωλ/νία σε αυτά.

ΔΡΟΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΟΣ
Σε δεύτερη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με την άρση της επικινδυνότητας της υφιστάμενης ε.ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας, ο κ. Μαγκριώτης, απαντά πως το Υπουργείο διαθέτει 200 χιλιάδες ευρώ προς την Περιφέρεια για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εν λόγω οδικού δικτύου.

 Στην ίδια απάντηση ο Υφυπουργός Υποδομών, αναφέρεται στην εκτέλεση του έργου Ακτιο – Αμβρακία, και την ένταξη στο πρόγραμμα του Υπουργείου του έργου της σύνδεσης της Λευκάδας με τον εν λόγω άξονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο