Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σχεδόν απούσα η Αιτωλοακαρνανία και σε ρόλους στελεχών της, στη Νέα Δημοκρατία!

Του Δημήτρη Στεργίου*

Στη «σκιώδη» κυβέρνησή του ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε δύο βουλευτές του Νομού ως … αναπληρωτές, «κατάργησε» ένα βουλευτή, πρώην υφυπουργό και έως τώρα τομεάρχη Υγείας και αγνόησε πληθώρα άλλων άξιων και ικανών Αιτωλοακαρνάνων στελεχών της παράταξης.. 

Μα, τι θα γίνει, επιτέλους, με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας; Έχει εξελιχθεί πιά σε «επιδημεία» η περιφρόνησή της!
Μετά τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιά ούτε στις «προτιμήσεις» της Νέας Δημοκρατίας!

Κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό ρόλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε στη «σκιώδη» κυβέρνηση μόνο δύο κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος από το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ «κατάργησε» ένα πρώην Αιτωλοακαρνάνα υφυπουργό και αγνόησε πλήρως πολλά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα ικανά, άξια, που θεωρήθηκαν μάλλον ως «νεροκουβαλητές» της παράταξης!

Αλλά, και οι δύο και μάλιστα βουλευτές που επελέγησαν ορίσθηκαν ως … αναπληρωτές τομεαρχών και Γραμματείας Προγράμματος.

Πρόκειται για το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστα Καραγκούνη, που ανέλαβε αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, και το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη ως αναπληρωτή γραμματέα στη Γραμματεία Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μετέχει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς που ήταν υπεύθυνος του τομέα!

Κατακαημένη, Αιτωλοακαρνανία! Παρίας στην πολιτική, παρίας σε κυβερνήσεις, παρίας σε ανάπτυξη, παρίας στην αυτοδιοίκηση (υπάρχει κανένας λόγος να υπάγεται στην Περιφέρεια … Αχαίας;), παρίας στον πολιτισμό! Κι όμως, χωρίς καμιά αντίδραση, χωρίς καμιά παραίτηση, χωρίς καμιά πρωτοβουλία αντιστροφής της κατάστασης! Μόνο προεκλογικά λόγια ευκολοπίστευτα και πάντα προδομένα…

* Δημοσιογράφος (πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», πρώην διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και της «Απογευματινής», αρθρογράφος – αναλυτής στις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο