Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έκλεψαν από κτήμα στο χωριό Μαχαιράς 80 κότες

Φτερά έκαναν …80 κότες από αγρόκτημα στο χωριό Μαχαιράς Ξηρομέρου. Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τη πόρτα του κτήματος, που είναι μόλις 100 μέτρα από το χωριό...

 (στη στροφή Μαχαιράς προς Σκουρτού) και τελικά άρπαξαν 80 κότες από το κοτέτσι. Ο άτυχος ιδιοκτήτης προχθές μόλις διαπίστωσε ότι οι κότες έλειπαν από το κοτέτσι, καθώς κάποιοι φρόντισαν να τις κλέψουν, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία Αστακού για την κλοπή.
Εδώ να επισημάνουμε ότι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η λέξη «κλεφτοκοτάς» ανήκει στο παρελθόν και είναι πλέον μέρος της λαογραφίας μας, οι κλεφτοκοτάδες φαίνεται πως έρχονται ξανά στο προσκήνιο και αποτελούν μέρος της επικαιρότητας της επαρχίας Ξηρομέρου.
Οι κάτοικοι του Ξηρομέρου είναι ανήσυχοι για τη συχνότητα των κρουσμάτων κλοπών και φυσικά έχουν αρχίσει δικαιολογημένα να ανησυχούν, αφού όπως λένε η Αστυνομία δεν μπορεί να τους προστατέψει στον βαθμό που αυτοί θα ήθελαν λόγω ελλείψεις σε προσωπικό και συνεχίζουν: «Και που να πιάσουν οι μεγάλες πείνες! Θα ξεσαλώσουν οι κλέφτες και δεν θα αφήσουν ζωντανό να κυκλοφορεί στην ύπαιθρο και στα χωριά!».
Ενεργείται προανάκριση από τον Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο