Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο δράστης, τραυματίας αστυνομικός στη Βόνιτσα







Αιματηρή κατάληξη είχε η ομηρία στη ΔΟΥ Βόνιτσας, καθώς ο 47χρονος δράστης από την Κανδήλα Αλυζίας, πυροβόλησε έναν από τους αστυνομικούς, με τους οποίους διαπραγματευόταν, πριν συλληφθεί από τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν εισέβαλε στην εφορία σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο»!
Ο πυροβολισμός ρίφθηκε από το όπλο του δράστη, όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, προσπαθώντας να τον πείσουν να αφήσει ελεύθερο τον 55χρονο υπάλληλο της ΔΟΥ Πετρόπουλο Χρήστο, που κρατούσε όμηρο.
Από τη σφαίρα τραυματίστηκε στο πόδι και φέρει διαμπερές τραύμα, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ακαρνανίας Ανδρέας Αυγέρης, διοικητής του Β' αστυνομικού τμήματος Αγρινίου που διαπραγματευόταν μαζί του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος που έχει απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν προσπάθησε να πυροβολήσει και δεύτερη φορά τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή αλλά το όπλο του έπαθε εμπλοκή. Ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε από απόσταση ενός μέτρου στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος διαπραγματευτής ήταν ο επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ακαρνανίας Φώτης Ντζιμάνης.
Αμέσως μετά, ο ένοπλος συνελήφθη
. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρούσα στις διαπραγματεύσεις ήταν και η σύζυγος του δράστη, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον πείσει να σταματήσει την ομηρία και να παραδοθεί. Ο 47χρονος είχε πάει στην εφορία εμφανώς μεθυσμένος και ζήτησε από τον προϊστάμενο να κάνει διακοπή επαγγέλματος.
Όταν εκείνος έφερε αντιρρήσεις, με το αιτιολογικό ότι έλειπαν κάποια δικαιολογητικά, τον χτύπησε με το κοντάκι του όπλου του και επιχείρησε να τον κρατήσει όμηρο! Όμως, ο προϊστάμενος πρόλαβε να διαφύγει και ο ένοπλος, που είχε μαζί του και ένα μπιτόνι με βενζίνη και απειλούσε να πυρπολήσει το κτίριο της ΔΟΥ, κατάφερε να εγκλωβίσει έναν 55χρονο υπάλληλο, τον οποίο κράτησε όμηρο.
http://www.protothema.gr/
Οι Φωτογραφίες προέρχονται απο το: My Lefkada - www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο