Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση του Ανδρέα Μακρυπίδη με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για θέματα οικονομίας, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είχε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ως γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης συζήτησε με τον Πρωθυπουργό τις απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις του για κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση,αλλά και θέματα όπως η αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού και προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στην μισάωρη συνάντηση ο Βουλευτής, αξιοποίησε την ευκαιρία, θέτοντας μια σειρά σημαντικά θέματα για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, πέρα από τα κεντρικά ζητήματα. Έτσι, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεγάλων έργων που τρέχουν στο Νομό (Ιόνια Οδός, Αμβρακία-Άκτιο κ.α.) ώστε να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Επιπλέον, για το θέμα του Πλατυγιαλίου και της επένδυσης που δεν ευοδώθηκε, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, να θέσει την Λιμενική Επένδυση ως πρώτη προτεραιότητα, μετατρέποντας την σε Αναπτυξιακή «Ναυαρχίδα» της Περιοχής. Ο Πρωθυπουργός έδειξε πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα προσθέτοντας ότι αυτή η συζήτησε θα πρέπει να επαναληφθεί μετά τις γιορτές.
Στην συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις στήριξης των αγροτών ώστε να καταφέρουν να αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειες τους με νέα και ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα και εν τέλει να μην φύγουν από το χωράφι. Συγκεκριμένα,ο Βουλευτής ζήτησε να ολοκληρωθούν και να εκσυγχρονιστούν τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά δίκτυα (π.χ. Φράγμα Αχυρών) άμεσα. Ο Ανδρέας Μακρυπίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αδιέξοδα που έχουν βρεθεί οι Καπνοπαραγωγοί του Νομού και επισήμανε την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης του εισοδήματος τους. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά ώστε να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά, προκειμένου να στηριχτεί το εισόδημα των καπνοπαραγωγών και να υπάρξει ρευστότητα και διαθέσιμο εισόδημα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, που τόσο έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο