Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΒΟΝΙΤΣΑ: Διαμαρτυρία-συζήτηση για λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου.





O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του στις 13/10/10, προσκάλεσε σε συζήτηση τους Υποψήφιους Δημάρχους της περιοχής με ταυτόχρονο κλείσιμο του σχολείου για 2ώρες, με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτίριο που στεγάζονται τα δύο σχολεία. Θυμίζουμε ότι ο πάνω όροφος έχει κριθεί ακατάλληλος κι οι μαθητές στοιβάζονται στον κάτω όροφο, στο παλιό πέτρινο σχολείο και σε κοντέινερ με φόντο την κεραία του ΟΤΕ.
Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στη διαμαρτυρία με την παρουσία μελών του ΔΣ, ενώ υπήρξε και τοποθέτηση στη συζήτηση που ακολούθησε. Ο Σύλλογος μας, όπως είναι γνωστόν, έχει αναγάγει το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της περιοχής ως προτεραιότητά του αναλαμβάνοντας πλήθος δράσεων.
Στη συζήτηση παρεβρέθηκαν ο κ. Φούντας εκπρόσωπος της τωρινής Δημοτικής αρχής, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Σολδάτος, κ. Τάνταρος και κ. Μωραΐτης.
Μελανό σημείο η αμφισβήτηση από μικρό αριθμό γονέων της απόφασης της ΓΣ του συλλόγου Γονέων και τραγελαφική η άποψη που κατατέθηκε από επίσημα χείλη ότι το σχολείο δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Νέα συνάντηση
θα υπάρξει μετά τις εκλογές.
Ο Σύλλογος μας θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του Συλλόγου Γονέων, αρκεί να ενημερώνεται θεσμικά κι όχι μέσω του τύπου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης της περιοχής μας, γιατί για εμάς το «πρώτα ο μαθητής» αποτελεί στάση ζωής κι όχι συνθηματολογία.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο