Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απόφαση του συντονιστικού οργάνου της δημοκρατικής αριστεράς στο Αγρίνιο.

Όπως τονίστηκε και στην πρόσφατη απόφαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή. Αποχή που μαρτυρά τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος και δικαιώνει τη θέση μας ότι ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Ήμασταν η μοναδική πολιτική δύναμη που επιδιώξαμε να αναδείξουμε τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών σε πληρη αντιθεση με το ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο απο τη μιά και τα εκβιαστικά πρωθυπουργικά διλήμματα απο την άλλη. Και στο Αγρίνιο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Δυτικη Ελλαδα, όντας κομμα με ζωή μόλις 4 μηνών, χωρίς οικονομικά μέσα και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, δωσαμε μια τεραστια μαχη με αποτελεσμα να επιτύχουμε ενα σημαντικο ποσοστό και την εκπροσωπηση μας στο Περιφερειακο Συμβουλιο. Δεν παραβλεπουμε τα μεγάλα κενά και τις οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάσαμε στις εκλογές αυτές, όμως το αποτελεσμα αποτελει μια σημαντικη ενθάρρυνση στο εγχείρημά μας και για το λόγο αυτό ευχαριστουμε θερμα όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες που μας εμπιστεύτηκαν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να αποδειξουμε ότι η εμπιστοσυνη τους αυτή επιασε τοπο.
Συμφωνα και με την παραπανω αποφαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής, η Δημοκρατικη Αριστερα δεν εχει πρόθεση να σταθει αδιάφορη στις περιφέρειες και στους δήμους, οπου οι δυνάμεις μας δεν συμμετέχουν στους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψηφο των πολιτων. Με δεδομενο ότι οι πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι, τους καλούμε να προσελθουν στις καλπες και να κάνουν επιλογή με βαση τα αυτοδιοικητικα κριτηρια που προτειναμε ηδη από τον πρωτο γυρο όπως τα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν, τη φερεγγυότητα των προσώπων, τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των υποψηφίων, καθώς και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Τέλος, στον χώρο ευθύνης μας, στο Αγρίνιο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας και τις δυνάμεις μας στον δεύτερο γύρο των εκλογών του διευρυμένου δήμου Αγρινίου όπου στηρίζουμε, όπως και στον πρώτο γύρο, τον συνδυασμό «Σύγχρονη Πόλη – Νέος Δήμος, Νέο Αγρίνιο» του Παύλου Μοσχολιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο