Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική ομιλία του Γιάννη λύτρα στον Αστακό. Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου.



Την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία πραγματοποίησε στον Αστακό ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου με το συνδυασμό «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» Γιάννης Λύτρας μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πίστης για την τελική νίκη.
Στη συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Λύτρας παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θ. Μωραίτη των βουλευτών Α. Μακρυπίδη, Σ. Γιαννακά και Π. Κουρουμπλή, του Νομάρχη Θ. Σώκου, δημάρχων του νομού, εκπροσώπων οργανισμών και φορέων και πλήθος κόσμου, με τον απλό, λιτό, μεστό, ρεαλιστικό και ανθρώπινο λόγο του επιβεβαίωσε την παγιωμένη πλέον άποψη ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Για άλλη μια φορά απεδείχθη βαθύς γνώστης των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου. Γνώσεις που αποκτήθηκαν από σημαντικές θέσεις ευθύνης που κατείχε και κυρίως στην αυτοδιοίκηση. Ο κ. Λύτρας μεταξύ άλλων έκανε εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και κυρίως στο Πλατυγιάλι επισημαίνοντας:
«Για περίπου 30 χρόνια το μνημονεύουμε το Πλατυγιάλι κάθε φορά στις εκλογές και τείνει να πάρει ένα μουσειακό χαρακτήρα. Πρέπει η αυτοδιοίκηση να τολμήσει να διεκδικήσει τη λειτουργία του Πλατυγιαλιού, μέσα από μορφές οι οποίες θα σέβονται το περιβάλλον και την περιοχή πρωτίστως, τα πολιτισμικά, οικολογικά και τα κοινωνικά δεδομένα της περιοχής για να μπορέσει έτσι να υπάρξει μια ανάπτυξη που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, που θα φέρει πλούτο στην περιοχή.
Διάφοροι αναπτύσσουν θεωρίες είτε θετικές, είτε αρνητικές και πάνω σ’ αυτό αναπαράγουν την δική τους πολιτική παρουσία, για να μην πω ότι συντηρούνται οικονομικά… Θα συνεχίσουμε να μνημονεύουμε το Πλατυγιάλι ως μουσειακό; Όχι πρέπει επιτέλους να τολμήσουμε, να πούμε ΝΑΙ να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι. Πρέπει η αυτοδιοίκηση να μπεί μπροστά να δημιουργήσει εκείνες τις προυποθέσεις για να αναπτυχθεί..
Πάνω σ΄ αυτό υπάρχει ένας αντίλογος. Να γίνει ότι να' ναι; κρανίου τόπος; Αυτά τα υπερασπίζονται αυτοί που δεν συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στα τοξικά απόβλητα και την Edison κ.τ.λ. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα σεβαστούμε το περιβάλλον και ότι θα βάλουμε εκείνους τους όρους που να σέβονται τα πολιτισμικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής. Δεν θα επιτρέψουμε στρεβλή ανάπτυξη.
Η δημοτική αρχή πρέπει σε τέτοια ζητήματα να έχει ξεκάθαρη θέση, να είναι υπεύθυνη και δεν μπορεί κατά το δοκούν και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι μέσα σε δύο μήνες για το ίδιο θέμα να αλλάζει άρδην τις θέσεις της ή να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ζήτημα για ψηφοθηρικούς λόγους εξαπατώντας τους πολίτες και λέγοντας τους ψέματα».
Επίσης ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στη μοναδική ομορφιά, τις ικανότητες των κατοίκων, στους αναξιοποίητους πόρους που τους χαρακτήρισε φυσικούς σύμμαχους. «Η μέριμνα για τη δημιουργία υποδομών, η συντήρηση του υπάρχοντος επαρχιακού δικτύου στα Δ.Δ κυρίως εκείνων που είναι αποκομμένα με την πρωτεύουσα του δήμου, όπως η Παλαιομάνινα, το Αγράμπελο ή ο Πρόδρομος, η δημιουργία ΣΧΟΑΠ, η ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, η δημιουργία μαρίνων, που θα αυξήσουν το εισόδημα των ανθρώπων, είναι μερικές από τις άμεσες προτεραιότητες από την πρώτη τετραετία «ανέφερε ο κ. Λύτρας ώστε να μετατραπεί ο νέος δήμος Ξηρομέρου σε ελκυστικό προορισμό παραγωγικών επενδύσεων, εναλλακτικών μορφών τουρισμού" .
Eπίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε μια σειρά έργων παρεμβατικού χαρακτήρα που θα πρέπει να γίνουν στην υγεία, την παιδεία και όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Δεσμεύτηκε για δημιουργία νέων οδικών αξόνων.
Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τον Αστακό, του συνδυασμού «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ», ενός ψηφοδελτίου νίκης με υποψηφίους που έχουν ήθος, εμπειρία και πίστη ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη».
(Ανακοινώθηκαν τα ονόματα μόνο από το δήμο Αστακού):
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΔΕΛΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΣΟΒΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ/ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ε.Α.Σ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΥΤΡΑ-ΤΖΑΚΩΣΤΑ ΑΝΝΑ
ΟΙΚΙΑΚΑ

ΜΕΝΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Ο.Τ.Ε. ΑΣΤΑΚΟΥ

ΜΗΤΣΑΝΗ-ΚΟΥΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΓΡΟΤΗΣ

ΜΠΙΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΜΠΙΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ε.Σ.Υ

ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΠΟΥΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΣΟΥΡΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ

ΧΟΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο