Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: «Το Φράγμα Αχυρών το χρωστάει η Κυβέρνηση στην περιοχή και στους κατοίκους της»


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: «Το Φράγμα Αχυρών το χρωστάει η Κυβέρνηση στην περιοχή και στους κατοίκους της»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας»


Ουσιαστική και καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε στην Βουλή για την δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του Φράγματος των Αχυρών που περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου 18.600 στρεμμάτων.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης δημοπράτησης της δεύτερης φάσης χαρακτηρίζοντας το, έργο πνοής που θα θέσει όλη την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, θα ενισχύσει την αγροτική παραγωγή με νέες δυναμικές καλλιέργειες ενώ συγχρόνως θα ενισχυθεί ο υδροφόρος ορίζοντας εξασφαλίζοντας την πλήρη και μακροχρόνια ύδρευση μιας μεγάλης περιοχής.
Επίσης, ο Βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Φράγμα προχωράει και θα ολοκληρωθεί όπως δεσμεύτηκε η ηγεσία του Υπουργείου, έως το καλοκαίρι του 2011. Σε αυτήν όμως την κρίσιμη περίοδο πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις όποιες δυσκολίες και δυστοκίες αφορούν την δεύτερη φάση, αφού οι μελέτες από την Νομαρχία και το Υπουργείο είναι ολοκληρωμένες. Πρέπει να διαψευστεί αυτό που λένε συνήθως στην Ελλάδα ότι τα έργα ξεκινάνε αλλά μένουν ημιτελή. Ήδη το έργο αυτό κατασκευάζεται εδώ και 15 χρόνια. Εάν δεν ολοκληρωθούν τα αρδευτικά δίκτυα, τότε είναι σαν να έχουμε «καρδιά χωρίς αρτηρίες». Για αυτό τον λόγο πρέπει η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου να ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του 2011 του Υπουργείου. Το Κράτος, η Πολιτεία και η Κυβέρνηση χρωστάει το έργο αυτό στην Αιτ/νία, στην περιοχή και στους κατοίκους της
Απαντώντας στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Φράγμα και το δίκτυο είναι ζωτικής σημασίας. Δεν έχουμε δεσμευτεί μόνο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αλλά και με την επίσκεψη μου στο εργοτάξιο πριν το καλοκαίρι για να δούμε την πρόοδο των εργασιών. Γνωρίζουμε πόσο πολύπαθο έργο είναι, πόσο έχετε αγωνιστεί εσείς. Εξασφαλίσαμε για το Φράγμα Αχυρών χρηματοδότηση και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2011.
Κατανοούμε την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε γρήγορα και στην κατασκευή της επέκτασης του δικτύου για τα 18.000 στρέμματα. Από την πλευρά του Υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Για να προχωρήσει όμως το έργο πρέπει να ολοκληρώσει η τοπική αυτοδιοίκηση τον αναδασμό. Ελπίζω να λυθεί αυτό αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και με την βοήθεια την δική σας. Σε κάθε περίπτωση το έργο της επέκτασης του δικτύου είναι στο επίκεντρο των επιλογών μας, αποτελεί προτεραιότητα και θα χρηματοδοτηθεί, επιδιώκοντας να το εντάξουμε στο πρόγραμμα μας μέσα στο 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο