Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ο Βαγγέλης Κουτιβής υποψήφιος με τον Νώντα Τάνταρο

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι
Στις 7 Νοεµβρίου καλούµαστε να εκλέξουµε την νέα ∆ηµοτική αρχή στο νέο διευρυµένο δήµο που του έδωσαν χωρίς να µας ρωτήσουν την ονοµασία «∆ήµος Ακτίου-Βόνιτσας».
Πήρα την δύσκολη απόφαση να ασχοληθώ για πρώτη φορά µε την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έχοντας επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων µου είµαι έτοιµος να δώσω τον καλύτερό µου εαυτό για το νέο ∆ήµο όπως είχα κάνει και κατά το παρελθόν για την γενέτειρα.
Οι θέσεις, οι αρχές και η αγωνιστική παρουσία που είχα παραµένουν αταλάντευτες και δεν τις χαρίζω σε κανέναν.
∆εν έχω βγάλει καµιά σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί δεν υπάρχει, ούτε είµαι επαγγελµατίας του είδους.
Το µεγαλύτερο σχολείο της Αυτοδιοίκησης είναι η µακροχρόνια προσφορά στην κοινωνία και τον τόπο µας, κάτι που κάνω τόσα χρόνια έχοντας φυσικά και την ανάλογη µόρφωση και παιδεία.
Στον ανεξάρτητο συνδυασµό που κατεβαίνω «Συµµαχία Προσφοράς» µε αρχηγό τον Νώντα Τάνταρο συµµάχησαν άνθρωποι για να συµβάλλουν, µαζί µε κάθε συνδηµότη µας, στη µεγάλη προσπάθεια, στο µεγάλο αγώνα που δίνουµε για το τόπο µας.
Να βάλουµε το τόπο µας πάνω απ’ όλα. Πάνω από κόµµατα, πάνω από πρόσωπα. Να αφήσουµε τα λόγια και να προχωρήσουµε στα έργα. Με αυτή την εντολή πορευόµαστε.
∆ίνουµε τον καλύτερο εαυτό µας για να βγει κερδισµένος ο τόπος µας.
.
Με αίσθηµα ευθύνης
Βαγγέλης Κουτιβής
Ο Βαγγέλης Κουτιβής είναι ένας από τους τρεις γιούς του ∆ηµητρίου Κουτιβή και της Παρασκευής ∆ελαπόρτα από την Πάλαιρο. Γεννήθηκε το 1963 στην Κατούνα Ξηροµέρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου τελείωσε το ∆ηµοτικό και το Γυµνάσιο. Στη συνέχεια τέλειωσε στο Αγρίνιο το Λύκειο. Σπούδασε και πήρε πτυχίο στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Λάρισας στο τµήµα Γεωπονίας-∆ασοπονίας. Είναι παντρεµένος µε τη Σοφία Σωτ. Μαγκλάρα, και έχει µία κόρη τη Βούλα που σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Αθηνών και ένα γιο, τον Κώστα µαθητή Λυκείου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Υπαξιωµατικός στις Ειδικές ∆υνάµεις ως αλεξιπτωτιστής. Σήµερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.
.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ∆ΡΑΣΗ
Συµµετέχει σε πολλά σωµατεία σαν µέλος, όπως στην Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, στο Σύλλογο Φίλων Βελανιδιάς και περιβάλλοντος «Η Αµαδρυάδα», στην Ξηροµερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης, καθώς και είναι για πολλά χρόνια αντιπρόσωπος στην Οµοσπονδία Ξηροµεριτών. Καθοριστική είναι η συµβολή του και στην έκδοση του περιβαλλοντικού περιοδικού «Η Βελανιδιά».
.
Αθλητισµός:
Πρόσφερε στο χωριό του, από τα παιδικά του χρόνια, στην δηµιουργία και την επανίδρυση του αθλητικού συλλόγου. Επίσης εντάχτηκε στην οµάδα σαν ένας από τους ποδοσφαιριστές σαν προπονητής και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ανασυγκροτηµένης οµάδας Μεδεών Κατούνας για δεκαπέντε χρόνια περίπου.
.
Πολιτισµός - Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας: Από 2000 έως σήµερα εκλέγεται πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» (εκτός µιας διετίας που το σύλλογο τον ανέλαβαν οι γυναίκες) και αγωνίζεται καθηµερινά για την πρόοδο του τόπου του, κατορθώνοντας να δραστηριοποιήσει τους πιο πολλούς συγχωριανούς. Έσπειρε τον πραγµατικό πολιτισµό µε τους συνεργάτες του για να τον θερίσουν τα παιδιά µας.
Ιδρυτής - Εκδότης - ∆ιευθυντής της πρώτης πολιτιστικής πολυσέλιδης εφηµερίδας σε κυκλοφορία ειδησεογραφία (στο χώρο του Ξηροµέρου) «Μεδεών η Κατούνα Ξηροµέρου»,
που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών που χάραξε πρώτη µια νέα πορεία στον πολιτιστικό τύπο µε το πέρασµα στην νέα τεχνολογία (έγχρωµη, γεµάτη δηµιουργία, ζωντάνια, καινούργια θέµατα) και άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στο πολιτισµό και την ενηµέρωση των συµπατριωτών µας. Είχε την ιδέα και ξεκίνησε τις πρώτες εργασίες για το Λαογραφικό Μουσείο του ∆ήµου Μεδεώνος.
.
Εκδηλώσεις: Η συνεισφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου είναι τεράστια, αφού είναι εµπνευστής και δηµιουργός σπάνιων εκδηλώσεων που αφορούν, τα ήθη και έθιµα, την τέχνη, το περιβάλλον, µουσικές βραδιές, διεθνές φολκλόρ φεστιβάλ, βραβεύσεις αριστούχων µαθητών κ.α. που σφραγίζουν την πορεία και την πνευµατική πρόοδο της Κατούνας. ∆ιοργάνωσε την αναπαράσταση της µάχης του Αετού, µαζί µε τους πολιτιστικούς συλλόγους Αετού, Κωνωπίνας και Τρύφου στον Άγιο Νικόλαο. Εκδηλώσεις στην Αγία ∆ευτέρα κάθε Πάσχα καθώς και εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο Κατούνας του οποίου την αναστήλωση ανέλαβε αποκλειστικά ο Σύλλογος Κατουνιωτών. ∆ιακρίνεται για την σταθερή στάση του, το πείσµα για περάτωση στόχων χωρίς να υπολογίζει το όποιο κόστος.
.
Χορευτικά:
Κατά την θητεία του δηµιουργήθηκαν δυο παραδοσιακά χορευτικά στην Αθήνα όπου κατουνιωτόπουλα και παιδιά των γύρω χωριών που κατοικούν µόνιµα σε αυτή µε δωρεάν εκµάθηση, έδωσαν παραστάσεις σε πολλά µέρη της Ελλάδας, όπως και στην τηλεόραση του Αντέννα.
.
Ηµερίδες-Προληπτική Ιατρική: ∆ιοργάνωσε διάφορες ηµερίδες στην γενέτειρα όπως: κατά των ναρκωτικών, πρόληψη καρδιόπαθειας, κατά του καρκίνου, για το περιβάλλον και πολλές φορές για την προληπτική ιατρική από Κατουνιώτες γιατρούς, στους µαθητές του δηµοτικού σχολείου Κατούνας.
.
Συγγραφική δραστηριότητα:
Μία άλλη δραστηριότητα του είναι η συγγραφική. Έχει γράψει και έχει εκδώσει 4 πολύ καλά βιβλία πλούσια σε στοιχεία και αποκαλύψεις: «Αχυρά Ξηροµέρου Αιτωλοακαρνανίας» 2005, «Μνηµεία ∆ήµου Μεδεώνος» 2006, «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» 2008, «Μνηµεία Ξηροµέρου-Παναγία η Αγία ∆ευτέρα» 2010, που αναφέρονται στην ιστορία του τόπου µας. Επίσης γράφει άρθρα, κυρίως πολιτιστικού, λαογραφικού και ειδησεογραφικού περιεχοµένου, σε εφηµερίδες και περιοδικά της Αιτωλοακαρνανίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ∆ΡΑΣΗ
-Μπροστάρης στα συλλαλητήρια για το καπνικό.
-Συντάχτηκε µε τους άλλους καπνοπαραγωγούς του χωριού µας και σαν διαµαρτυρία για τα µέτρα της ΕΟΚ δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές την δεκαετία του ’90.
-Εναντιώθηκε στην δηµιουργία εργοστασίου λιθάνθρακα στην περιοχή του Αστακού και στην εγκατάσταση στερεών αποβλήτων στην Τσαπουρνιά.
-Ήταν από τους λίγους που εναντιώθηκαν στην δηµιουργία χωµατερής στο Λουτράκι Κατούνας για τα νεκρά ψάρια του Αµβρακικού που µεταφέρθηκαν από το Μενίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο