Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για το Ι.Κ.Α. Αγρινίου.

Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναφέρεται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Αγρινίου είναι σήμερα απροσπέλαστα, καθώς λειτουργεί μόνο με 45 γιατρούς. Τούτο διότι, παρόλο που η συγκεκριμένη μονάδα υγείας εξυπηρετεί περίπου 100 χιλιάδες ασθενείς – ασφαλισμένους από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή (από την Μακρυνεία ως την Αμφιλοχία), το ιατρικό δυναμικό αποτελείται από μόλις 45 γιατρούς, όταν το 2006 στο ΙΚΑ Αγρινίου υπήρχαν 72 γιατροί. Πλέον Όλες οι ειδικότητες αιμορραγούν. Συγκεκριμένα από τις επτά (7) οργανικές θέσεις για οδοντιάτρους, υπάρχουν μόνον οι τρεις (3). Υπάρχει ένας οφθαλμίατρος, ένας γιατρός ειδικότητας Ω.Ρ.Λ. που είναι τα απογεύματα. Τις ανάγκες για τα δερματολογικά περιστατικά τις καλύπτει ένας γιατρός, ο οποίος είναι στα όρια συνταξιοδότησης, ενώ οι παιδίατροι είναι στο σύνολο τρεις εκ των οποίων ο ένας είναι στο κέντρο «μάνας και παιδιού», ενώ οι υπόλοιποι δύο εκτελούν τα καθήκοντά τους και το πρωί και το απόγευμα. Αξιοσημείωτο είναι πως οι παιδίατροι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αντιμετωπίζουν την αύξηση των περιστατικών με ιώσεις και πιστοποιητικά υγείας για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία. Το ΙΚΑ Αγρινίου το στελεχώνει και το υποστηρίζει ένας ουρολόγος που κάνει μεσημεριανές και απογευματινές βάρδιες, ενώ από τις δώδεκα (12) οργανικές θέσεις που υπάρχουν για τους παθολόγους είναι ενεργές μόνο έξι (6), εκ των οποίων ο ένας γιατρός εκτελεί χρέη στον Αγ. Κων/νο μόνιμα και ένας καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών, όχι σε αυστηρά καθημερινή βάση, του Αγ. Ιωάννη του Ρηγανά. Ως προς τους ορθοδοντικούς τα κενά είναι απόλυτα. Ούτε ένας γιατρός δεν υπάρχει. Τα παιδιά αναγκάζονται να μετακινούνται στα Γιάννενα. Αυτό συνεπάγεται την επιβάρυνση επιπλέον εξόδων του ΙΚΑ για την μετακίνηση των παιδιών αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 7 Σεπτεμβρίου σας έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο για τα δυσχερή και λειτουργικά προβλήματα της μονάδας υγείας του ΙΚΑ Αγρινίου, χωρίς να δοθεί σχετική απάντηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν γνωρίζει το τεράστιο αυτό - πρωτίστως κοινωνικό - πρόβλημα, που αφορά σε όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, και τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπισή των ως άνω ελλείψεων.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο