Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στον Αετό Ξηρομέρου.




Με θρησκευτική κατάνυξη ο Αετός Ξηρομέρου, γιόρτασε και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, του Άγιου της χριστιανοσύνης, με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών. Χθες 25 Οκτωβρίου του 2010 τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου με την συμμετοχή όλων των συγχωριανών και όχι μόνο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή).
Ο κόσμος ήρθε και τίμησε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου . Ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Αετού « Η Πεντάπολη» πέραν του καθιερωμένου εσπερινού και θέλοντας να αναβίωση το παλιό έθιμο του ψησίματος των αρνιών.
Μοίρασε δωρεάν ψητά κρέατα , γλυκά και άλλα εδέσματα σ’ όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στον εσπερινό .
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια που είχαμε προγραμματίσει .
Ευχαριστούμε όλους τους χωριανούς για την παρουσία και την συμμετοχή τους .
Ιδιαίτερα δε ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας κυρίους Καρέλη Κωνσταντίνο , Πλευρίτη Σπύρο , Μαργιώλη Ευάγγελο και Φοραδούλα Ιωάννη από Κομποτή για την προσφορά των κρεάτων .
Ευχαριστούμε τους αρτοποιούς του χωριού κύριους Καραμπέκιο Σπύρο, Καρύκη Παναγιώτη κ’ Βασίλη και Αναγνωστέλο Κωνσταντίνο για το ψωμί που προσέφεραν .
Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Κάραλη τυροκομικά προϊόντα και τους κυρίους Αποστόλη κ’ Βασίλη Ντέμο για το κρασί.
Τέλος ευχαριστούμε τον Καρέλη Γεώργιο για το χρηματικό ποσό που έδωσε . Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους εσάς υγεία ευημερία και ο Άγιος Δημήτριος να σας προστατεύει και να σας έχει πάντα καλά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο