Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Εκτεθειμένος ο Πρωθυπουργός για την επένδυση στον Αστακό

Για κυβερνητικό φιάσκο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για την επένδυση στον Αστακό.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist με τίτλο «Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη», σημείωσε ότι επρόκειτο για μια αδιαφανή επένδυση με πολύ σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον.
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε τους κινδύνους αυτούς την περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο ενώπιον του Πρωθυπουργού, ο οποίος, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω αυτή την επένδυση.
«Δεν το έκανε και σήμερα είναι, κατά τη γνώμη μας, και ο ίδιος εκτεθειμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, αντί να σιωπά, πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα παρακάτω ζητήματα:
• Η επένδυση στον Αστακό, όπου η επεναεριοποίηση
και αποθήκευση εισαγόμενου από το Κατάρ υγροποιημένου LPG (δηλαδή βουτανίου-προπανίου) βαφτίζεται ''πράσινη ανάπτυξη'', και το ανταποδοτικό για την κοινωνία όφελος είναι 140 θέσεις εργασίας.
• Βλέπουμε να εκποιούνται μεγάλες δημόσιες εκτάσεις για χρήσεις μαζικού τουρισμού, καζίνο , μεγάλων εμπορικών κέντρων. Χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και το μνημόνιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, πάλι με το Κατάρ.
Βλέπουμε υποτιθέμενες μαγικές τεχνολογικές λύσεις, όπως η καύση απορριμμάτων, να ντύνονται κι αυτές έναν πράσινο μανδύα, ενώ ουσιαστικά και προβληματικές περιβαλλοντικά είναι, και δημιουργούν μονοπώλια στη διαχείριση των πόρων, χωρίς καμία κοινωνική διάσταση».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο