Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Λάθος στοιχεία για τον Αστακό.


Αμφιβολίες για το αν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει στον Αστακό δημιούργησε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε ένα έγγραφο ισχυριζόμενος ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης του καρκινογόνου και επικίνδυνου LPG.
Όμως το έγγραφο που κατέθεσε αφορά αποκλειστικά μονάδες αποθήκευσης σε τόνους και μάλιστα αμελητέας ποσότητας, ενώ στον Αστακό προγραμματίζεται να γίνει μονάδα αποθήκευσης και επαναεροποίησης 1.100 μεγαβάτ. Δηλαδή μονάδα αποθήκευσης και καύσης με όλες τις συνέπειες στο μικροκλίμα, την υγεία και το περιβάλλον της περιοχής!
Ποιοι του πασάρουν χαρτιά, τον εντυπωσιάζουν και τον αφήνουν να λέει ανακρίβειες;
Κ.Που.
.
Δ. Παπανίκας: έχω στα χέρια μου έγγραφο που αποδεικνύει τη συμμετοχή της Rassadel
Ένας από τους πρώτους ανθρώπους
που είχε αντιδράσει στην κατασκευή του φαραωνικού και ρυπογόνου σταθμού στον Αστακό είναι ο καθηγητής του τμήματος μηχανολόγων-αεροναυπηγών του παν/μιου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας, που ειδικεύεται στον τομέα ενέργειας-περιβάλοντος.
Μιλώντας στην "Κ.Α." ο κ Παπανίκας μας ενημερώνει ότι "από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει την επικινδυνότητα του σταθμού και τη βασική μου ένσταση ότι δεν υπάρχει κανένας εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός για την περιοχή. Αφού μελέτησα μάλιστα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απευθύνθηκα στο νομαρχιακό συμβούλιο προκειμένου να γνωστοποιήσω τους κινδύνους, ωστόσο η ομιλία μου δεν εισακούστηκε. Πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου ως επιστήμονας όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η δεδομένη επικινδυνότητα του LPG ή ότι η περιοχή είναι σεισμογενής επιπέδου Ζ2, Ζ3, υψηλής δηλαδή σεισμικότητας".
Ο Δημήτρης Παπανίκας ήταν εκείνος που έστειλε την επιστολή στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για το Βατοπέδι σχετικά με τη συμμετοχή της Rassadel του Εφραίμ στην εταιρεία Rosebud.
Η τελευταία, σε μια εκφοβιστική ενέργεια, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του κ. Παπανίκα, ο οποίος επιμένει ότι "έχω στα χέρια μου έγγραφο που αποδεικνύει τη συμμετοχή της Rassadel. Πρόκειται για έγγραφο με ημερομηνία τον Ιούνιο του 2010 από το μητρώο όλων των εμπορικών επιχειρήσεων στη Γερμανία, στο οποίο περιλαμβάνονται μετά την έγκριση από το αντίστοιχο Πρωτοδικείο. Δεν είναι προφανώς κάτι μυστικό, αλλά είναι δημόσιο και μπορεί να το βρει ο καθένας. Τη συμμετοχή, εξάλλου, της Rassadel είχε αποκαλύψει και δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο την περασμένη βδομάδα", καταλήγει ο κ. Παπανίκας.
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΥΓΗ»
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο