Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα τη λειτουργία του Τελωνείου Αγρινίου.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου με θέμα τη λειτουργία του Τελωνείου Αγρινίου.
Στην ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει ότι ο Δήμος Αγρινίου, με τη νέα σημαντική διοικητική μεταρρύθμιση του «Σχεδίου Καλλικράτης», συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους της Ελλάδας και αποτελεί το επιχειρηματικό, αναπτυξιακό και οικονομικό κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στο Αγρίνιο εδρεύει Τελωνείο το οποίο λειτουργεί από το 1989, εξυπηρετώντας πάγιες και αναπτυξιακές ανάγκες του νομού. Σήμερα υπηρετούν μόνο δύο υπάλληλοι, από τους κατά μέσο όρο οκτώ υπαλλήλους που υπηρετούσαν τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του και αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.
Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει, ότι το έργο της συγκεκριμένης Υπηρεσίας δυσκολεύει καθημερινά λόγω και της μη ηλεκτρονικής σύνδεσής του με το ΚΕΠΥΟ, ενώ έχει εγκατασταθεί όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός μηχανογράφησης και έχει εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα έντυπα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μη εύρυθμη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το Τελωνείο Αγρινίου.
Επιπροσθέτως, η έντονη φημολογία για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου λόγω οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα η συρρίκνωση των Τελωνείων στους κατά τόπους νομούς της χώρας μας, ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, ιδιαιτέρως στους μεγάλους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας, με αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομική ζωή των περιοχών αυτών.
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον κ. Υπουργό σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να στελεχωθεί και να μηχανογραφηθεί το Τελωνείο Αγρινίου, το οποίο βρίσκεται στο οικονομικό κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο