Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Παπαναστασίου: «Δεν δίστασα να αντισταθώ σε πολιτικές που έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του τόπου μου»

«Την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες λένε ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος για την χώρα και αποδοκιμάζουν την πολιτική της εξαθλίωσης του λαού που πιστά εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που με τη ψήφο του στήριξε το μνημόνιο, ο πρώην υφυπουργός που υπηρέτησε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και νυν υποψήφιος για την Περιφέρεια, τολμάει από την πόλη του Μεσολογγίου να πει ότι… “καταλαβαίνει απόλυτα τον πόνο και την αγωνία του νέου ανθρώπου, του νέου επιστήμονα, του νέου αγρότη. Τον πόνο και την αγωνία του νέου που αναζητά δουλειά και βρίσκει μπροστά του κλειστές πόρτες”! Αυτό δείχνει ότι ο κ. Κατσιφάρας ή έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία ή διατηρεί ακόμα το πολιτικό θράσος να υποκρίνεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών»
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, περιοδεύοντας τη Δευτέρα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, προσθέτοντας πως οι κάτοικοι της Περιφέρειας και ειδικά αυτοί των μικρών χωριών και της υπαίθρου, έχουν ζήσει καλά στο πετσί τους την μιζέρια των πολιτικάντηδων που κάθε φορά πριν τις εκλογές τους… συμπονούν και τους τάζουν, αλλά μετά τις εκλογές κι αφού έχουν εξασφαλίσει τις καρέκλες, τρέχουν να υπηρετήσουν τις κομματικές εντολές ως οι πιο πιστοί στρατιώτες, ακόμα και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του τόπου τους.
«Εσείς με ξέρετε. Ξέρετε πως δεν δίστασα να αντισταθώ σε πολιτικές που έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του τόπου μου, όπως έκανα ευθαρσώς με την εκτροπή του Αχελώου, θέση στην οποία και παραμένω. Και ξέρετε επίσης, ότι ποτέ δεν παρέστησα τον… κομματάρχη και ποτέ δεν γαντζώθηκα από κάποια καρέκλα εξουσίας γιατί δεν είχα τι άλλο να κάνω στη ζωή μου. Δόξα τω Θεώ, έχω τα χέρια μου και το μυαλό μου για να ζήσω, αλλά και ένα μεράκι να δω αυτή την γωνιά της Ελλάδας να ξεφεύγει από τα νύχια των μόνιμων εξουσιαστών που την οδήγησαν στον πάτο» επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», ο οποίος και την Τρίτη συνέχισε αδιάλειπτα τις περιοδείες του στην Δυτική Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στη Ηλεία, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Πέτρο Αχιλλεόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού, ενώ περιόδευσε σε συνοικίες της πόλης και το απόγευμα βρέθηκε στην Γαστούνη.
Συνομιλώντας με πολίτες, επεσήμανε πως σε ελάχιστες μέρες θα κρατάνε όλοι στα χέρια τους ένα άρτιο και καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα, δίνει κατευθύνσεις για κάθε νομό, καθώς και δράσεις άμεσης ανακούφισης και τόνωσης της οικονομίας των νομών. «Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Και το ίδιο θα κάνουμε και από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στην Περιφέρεια, με την δική σας εντολή. Εμείς, δεν υποσχόμαστε θεωρητικά και γενικά. Ούτε βγάζουμε προγράμματα προτού συνομιλήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι… Εμείς ό,τι θα εξαγγείλουμε, βγαίνει από τα σπλάχνα της κοινωνίας» τόνισε, προσθέτοντας πως αντί για «ιδρυτικές διακηρύξεις» και λοιπές κλειστές εκδηλώσεις ενώπιον αυστηρώς κομματικού ακροατηρίου, καλό θα ήταν όλοι οι υποψήφιοι να βγουν στη κοινωνία. «Αναρωτιέμαι αν μπορούν, όμως…» πρόσθεσε.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Παπαναστασίου βρέθηκε στο Αίγιο όπου παρέστη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, παρουσία και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο