Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επιχειρηματικές διαφωνίες πίσω από το ναυάγιο του Αστακού!


Για επιχειρηματικούς λόγους που βρίσκονται πίσω από την αποχώρηση του Κατάρ από τον Αστακό μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης στο συνέδριο του Economist για την πράσινη ανάπτυξη.
«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε με πρωτοφανή ταχύτητα, όπως είχε δεσμευθεί μέσω της διακρατικής συμφωνίας. Η επιστολή μας ενημέρωσε ότι το επιχειρηματικό σχήμα δεν κατέληξε σε συμφωνία. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση, η οποία δεν συνεργάζεται με επιχειρήσεις, αλλά ρόλος της είναι να δημιουργεί το θεσμικό πλαισίο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, για να προσθέσει πως «αν ξέραμε αυτά τα προβλήματα δεν θα απαντούσε κατά αυτό τον τρόπο την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός», εννοώντας όσα απάντησε ο Παπανδρέου στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.
Η ακύρωση της επένδυσης οφείλεται, σύνφωνα με πληροφορίες, σε διαφωνίες που σχετίζονται με την τιμή LPG (πετρελαϊκό αέριο), το καύσιμο δηλαδή που επρόκειτο να χρησιμοποιεί η μονάδα ηλεκτρισμού που θα κατασκευαζόταν στον Αστακό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λιβανέζικων συμφερόντων που συμμετείχε στην κοινοπραξία του Αστακού εκδήλωσε υπερβολικές απαιτήσεις αναφορικά με την τιμή του καυσίμου απέναντι στην Καταριανή πλευρά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή της και την εν συνεχεία επιστολή της προς τον κ. Κουβέλη τη Δυετέρα ότι το project δεν είναι βιώσιμο.
Πηγή: http://www.reporter.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο