Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ξέσπασε σκληρή κόντρα στον Αστακό με αφορμή την επίθεση του Πυθαγόρα Σαμαρά εναντίον του υποψηφίου συμβούλου Άλκη Κολοβού.

Αντιπαράθεση, με εκτόξευση «διασταυρούμενων πυρών» έχει ξεσπάσει στον Αστακό με αφορμή την δημόσια προσωπική επίθεση του υποψηφίου δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά, εναντίον του διευθυντή του Νηρέα και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Άλκη Κολοβού, με τον συνδυασμό του Γιάννη Λύτρα.
Όλα άρχισαν από την προεκλογική ομιλία του Πυθαγόρα Σαμαρά, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στον Αστακό, κι αμέσως μετά εξεδόθη σκληρή απάντηση από το Γιάννη Λύτρα, στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση ο Νηρέας και χθες απάντησε ο δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος.
Ας τα δούμε όλα τα γεγονότα αναλυτικά:

Πυθαγόρας Σαμαράς: «Ο Κολοβός να κάτσει στα αυγά του…»
.
Στα εγκαίνια των γραφείων του συνδυασμού του στον Αστακό, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:
«Μόλις πήραμε αυτή τη στιγμή ένα μήνυμα και είμαι υποχρεωμένος να σας το διαβάσω για να το ακούσετε όλοι μαζί. «Αυτή τη στιγμή» λέει αυτός που το στέλνει «σας πληροφορούμαι ότι η διοίκηση του Νηρέα προωθεί για υποψήφιο τον διευθυντή της Άλκη Κολοβό στο ψηφοδέλτιο του κ. Λύτρα. Δυστυχώς υπάρχουν συγχρόνως εκβιασμοί και αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους για να τον ψηφίσουν. Επειδή οι ενέργειες αυτές είναι εκβιαστικές και απαράδεκτες ζητάμε από τη διοίκηση του Νηρέα να τις σταματήσει και να αποσύρει την υποψηφιότητα του Άλκη Κολοβού». Θέλω να πω εγώ με δικά μου λόγια στη διοίκηση του Νηρέα, ότι τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπονται και πρέπει να τον αποσύρει ή ο ίδιος να φύγει γιατί εμείς τέτοια πράγματα στο δήμο Ξηρομέρου δεν θα δεχθούμε. Πρέπει να ξέρουν ότι εμείς αγαπάμε τους εργαζόμενους του Νηρέα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, να μη δειλιάσουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση όποιον υποψήφιο θέλουν. Ο Κολοβός να κάτσει στα αυγά του, γιατί μετά θα γίνει ανεπιθύμητος από το Δήμο Ξηρομέρου, είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του Νηρέα να τον διώξει κι απ’ τον Αστακό κιόλας. Δεν περνάνε αυτά στο δήμο Ξηρομέρου
Γιάννης Λύτρας: «Εμείς απαντάμε στις ύβρεις του Σαμαρά με προτάσεις»
.
Αδιανόητη και αχαρακτήριστη προσβολή της αξιοπρέπειας του Πολίτη του νέου δήμου Ξηρομέρου χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» Γιάννης Λύτρας τις απειλές που εξαπέλυσε στον πρώην Αντιδήμαρχο Αστακού, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και υποψήφιο Άλκη Κολοβό ο Πυθαγόρας Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στον Αστακό.
Ο Πυθαγόρας Σαμαράς αντί να παρουσιάσει το όραμά του για την περιοχή τις θέσεις και τις απόψεις του συνδυασμού του περιορίστηκε σε ύβρεις και απειλές των συνυποψήφιων και συγκεκριμένα κατά του Άλκη Κολοβού λέγοντας «ζητάω να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του Γ.Λύτρα , διαφορετικά την επομένη των εκλογών θα τον κηρύξω ανεπιθύμητο εδώ στην περιοχή !!!!!».
Ο κ. Λύτρας χαρακτήρισε «επικίνδυνες τέτοιες απειλές για την ίδια την Δημοκρατία, τέτοιες απειλές αφοπλίζουν τον σκεπτόμενο Ξηρομερίτη και του δίνει το δικαίωμα να παρατηρήσει ότι κάτι πολύ πιο ανησυχητικό συμβαίνει με τον Πυθαγόρα Σαμαρά και θέλει να γυρίσει το δήμο σε παλιές εποχές. Η κοινωνία δεν μπορεί να δέχεται προκλητικές και υβριστικές επιθέσεις του τύπου ότι «θα τον κηρύξω ανεπιθύμητο εδώ στην περιοχή!!!!!». Όχι κύριε κάνετε λάθος. Τον σημερινό τύπο του «Ηλίθιου» τον δημιουργήσατε στο μυαλό σας και συμπεριφέρεστε στο Ξηρομερίτη ως να είναι πράγματι Ηλίθιος. Τέτοιου τύπου δηλώσεις πραγματικά φοβίζουν και προκαλούν, γιατί ο κάθε σκεπτόμενος μπορεί να διαπιστώσει ότι αυτές οι αναφορές θυμίζουν, μαύρες σελίδες, τις εποχές της κουκούλας….
Αυτό είναι το νέο που ευαγγελίζεται ο Π.Σαμαράς;
Εμείς απαντάμε στις ύβρεις με προτάσεις που θα γίνουν πράξη την επομένη των εκλογών. Πρέπει στο δήμο Ξηρομέρου να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του “Καλλικράτη” για μία αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, που να ενσωματώνει τις αρχές της συμμετοχής, της διαφάνειας, της ανοιχτής διακυβέρνησης,της αξιολόγησης και της λογοδοσίας αλλά και της αξιοκρατίας. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε το “Μέτωπο Αλλαγής”. Γι’ αυτό ζητάμε τη λαϊκή έγκριση και εντολή, για να κάνουμε το όραμά μας πράξη».

Ο ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. απαντά στις καταγγελίες Σαμαρά
.
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι κατά την προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αστακού, κου Σαμαρά, αναφέρθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος στην εταιρεία μας ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ, εγκαλώντας και απειλώντας μας, γιατί δεν πιέζουμε έναν υπάλληλο μας ώστε να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο άλλου υποψηφίου Δημάρχου.
Ο Όμιλος ΝΗΡΕΥΣ απασχολεί 1,200 περίπου ανθρώπους και θεωρεί ότι στο πλαίσιο του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και συνεπώς και των υπαλλήλων του Νηρέα να συμμετέχει στα κοινά με όποιον συνδυασμό επιλέγει. Συνεπώς κάθε εντολή από τη Διοίκηση της εταιρείας περί του αντιθέτου είναι παράνομη και έξω από τις αρχές της εταιρείας.
Στον Όμιλο μας, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα υπάλληλοί μας που πλαισιώνουν ψηφοδέλτια, όλων σχεδόν των πολιτικών παρατάξεων της χώρας.
Αν ο υποψήφιος δήμαρχος κος Σαμαράς διαπιστώνει από οποιονδήποτε υποψήφιο που εργάζεται στον Νηρέα, κινήσεις πιέσεων ή εκβιασμών, προκειμένου να επηρεάσουν τους συναδέλφους τους, η Διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται ότι πάραυτα θα σταματήσει τη συνεργασία της αρκεί βεβαίως ο κάθε καταγγέλλων να μας το αποδείξει. Σε ότι αφορά τον εργαζόμενό μας και Αντιδήμαρχο Αστακού κο Κολοβό, φαίνεται ότι δεν ήταν αντιδεοντολογικό όταν διατελούσε Αντιδήμαρχος με τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο κο Στάϊκο. Τώρα που ο κ. Στάϊκος στηρίζει Σαμαρά, η υποψηφιότητα του κ. Κολοβού με άλλο ψηφοδέλτιο θεωρείται καταδικαστέα!
ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ!
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2010
Αριστείδης Μπελλές
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Παναγιώτης Στάϊκος προς Νηρέα: «Σε είχαν πάρει και από το γραφείο του Πρωθυπουργού και σου ζήτησαν να δεχθείς και να στηρίξεις τον κύριο Λύτρα»
.
Αγαπητή ΑΙΧΜΗ
Με έκπληξη διάβασα στο φύλλο σας της 13/10/10 ανακοίνωση της Εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ ΙΧΘΥΟΛΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός της κύριος Αριστείδης Μπελλές, με την οποία με εμπλέκει, πολύ κακώς μάλιστα στην αντιπαράθεση - κόντρα Σαμαρά – ΝΗΡΕΑ – Λύτρα .
Τον κύριο Μπελλέ τον γνωρίζω σχεδόν είκοσι χρόνια, είναι δε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και από τους καλλίτερους επιχειρηματίες που υπάρχουν στην χώρα. Μεταξύ μας δε υπάρχει μια πολύ φιλική, ανθρώπινη και ανιδιοτελής σχέση .
Αγαπητέ φίλε Αριστείδη,
Ουδέποτε εγώ χαρακτήρισα καταδικαστέα την υποψηφιότητα του τοπικού Διευθυντή σας, συνεργάτη μου και πρώην Αντιδημάρχου κυρίου Άλκη Κολοβού, με το ψηφοδέλτιο του κυρίου Λύτρα. Με τον κύριο Κολοβό είχα μια άψογη συνεργασία και τον τίμησα με την ανάθεση θέσης Αντιδημάρχου για ένα χρόνο, παρά τις αντιρρήσεις άλλων αντιδημάρχων που τώρα είναι μαζί του συνυποψήφιοι. Στην επιστολή απόσυρσης της υποψηφιότητάς μου τον ευχαρίστησα ιδιαίτερα μαζί με τους κυρίους Ναούμη και Κουντούρη και έλεγα επί λέξει. Αποδεσμεύω όλα τα στελέχη που ήταν δίπλα μου να διαλέξουν όποιον επιθυμούν να στηρίξουν. Δεν σκοπεύω να κάνω τον κομματάρχη, τον οποίο άλλωστε στηλιτεύω.
Αυτό ισχύει και σήμερα και δεν έκανα καμία δήλωση ότι στηρίζω τον κύριο Σαμαρά ή κάποιον άλλον. Το ποιόν θα ψηφίσω είναι δική μου υπόθεση και δικαίωμά μου και δεν αφορά την κοινωνία, αλλά εμένα και την οικογένειά μου. Κάντε υπομονή και μετά τις εκλογές θα τα μάθετε όλα και θα είναι συγκλονιστικά, γιατί έχω δεσμευτεί να μη μιλήσω αυτή την στιγμή.
Ο κύριος Σαμαράς εφ’ όσον εκλεγεί Δήμαρχος, πράγμα που πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων, είτε τον ψηφίζουν ή όχι, δεν θα έχει εκλεγεί από την στήριξή μου, όπως πολύ κακώς λες, αλλά από την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της βάσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία θέλει να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση, με το οποίο θα καταδικάζει το μνημόνιο και γενικά την κυβερνητική πολιτική και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων.
Μόνο από τον Δήμο Αστακού ένας Αντιδήμαρχος τρεις Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφιοι με τον Σαμαρά. Ή μήπως πιστεύεις ότι εγώ τους έπιασα από το αυτί και τους έβαλα υποψήφιους στον κύριο Σαμαρά; Ξεχνάς ότι οι υποψήφιοι που είχαν πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι και την Ναύπακτο το επέστρεψαν πίσω; Για το Ξηρόμερο θα τα μάθεις όλα μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε λίγη υπομονή.
Αγαπητέ φίλε Αριστείδη,
Όπως γνωρίζεις τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια στηρίζω όλες τις ιχθυοκαλλιέργειες και κυρίως τον ΝΗΡΕΑ, γιατί είναι μια πολύ υγιής επιχείρηση και δικαιώθηκα γι’ αυτό, αφού δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος, αφού κάποιοι συκοφάντες, οι οποίοι είναι σήμερα δίπλα στον κύριο Κολοβό έθεταν για μένα και θέματα ηθικής τάξης, ενώ εσύ γνωρίζεις πολύ καλά, ότι τα δικά μου χέρια είναι ολοκάθαρα. Κάποιοι άλλοι είναι τα λαμόγια και οι εκβιαστές.
Θυμάσαι πολύ καλά ότι όταν σε επισκέφθηκα στο γραφείο σου για να σου ζητήσω τα χρήματα από ΝΗΡΕΑ και την SEA FARM για τον Δήμο, για το 2009 και 2010, τα οποία είναι 90. 000 ΕΥΡΩ και συζητήσαμε για τις εκλογές, εγώ σου ζήτησα να επιτρέψεις να είναι ο Άλκης υποψήφιος μου, εφ’ όσον δεν δημιουργούσε πρόβλημα στη εταιρεία. Γιατί σου είπα ότι δεν θέλω η εταιρεία να έχει πρόβλημα και να εμπλακεί σε αντιπαλότητες, όπως τώρα.
Τότε μου είπες επειδή σε είχαν πάρει και από το γραφείο του Πρωθυπουργού και σου ζήτησαν να δεχθείς και να στηρίξεις τον κύριο Λύτρα (τον οποίο είχες ήδη δεχθεί ), ότι ο Άλκης δεν θα έμπαινε υποψήφιος σε κανέναν. Με την αποχώρησή μου φαίνεται ότι αλλάξατε γνώμη και αυτό είναι δικαίωμά σας. Εμένα δεν έπρεπε να με εμπλέξετε. Ασφαλώς δεν απολογούμαι εγώ για το τι λένε ο κύριος Σαμαράς ή ο κύριος Λύτρας ή τι τακτική ακολουθούν
Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν ο Άλκης ήταν υποψήφιος με εμένα δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός και υπήρχαν άλλοι δύο εργαζόμενοι που ήταν υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, γι’ αυτό και κανένας συνδυασμός δεν έθεσε θέμα προεκλογικά.
Σήμερα δεν το λέει μόνο ο κύριος Σαμαράς, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι στον Όμιλό σας και σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας.
Εγώ θα σου αναφέρω ένα νέο παιδί που δούλευε στο συσκευαστήριο και μάλιστα στην πιο δύσκολη δουλειά να φτιαρίζει πάγο και ήταν άριστος στην δουλειά του (του οποίου ο πατέρας είναι εθελοντής πυροσβέστης και έχει σβήσει επανειλημμένα φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και το σπίτι του Άλκη), για το οποίο σας είχαμε παρακαλέσει και ο Νομάρχης και εγώ να το πάρετε για δουλειά γιατί ήταν άνεργος, το οποίο απολύθηκε δύο ημέρες μετά αφού ο πατέρας επέστρεψε την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαδικασίες των χρισμάτων. Μη μου πεις ότι ήταν με σύμβαση τριών μηνών και έληξε η σύμβαση γι’ αυτό απολύθηκε, γιατί υπάρχουν και άλλα είκοσι παιδιά που έληξε η σύμβασή τους και δεν απολύθηκαν. Εάν ο πατέρας του έτρεχε όπως και πριν από τέσσερα χρόνια για να στηρίξει τον Άλκη θα απολυόταν; Υπήρξε παραδειγματική τιμωρία. Το όνομά του είναι Μανώλης Σταύρου.
Όπως έγινε επίσης πριν από δύο ημέρες όταν απολύθηκε ο κουνιάδος του Υποψήφιου Δημάρχου του ΚΚΕ από το Πλατυγιάλι. Αυτά είναι νοσηρά φαινόμενα τρομοκρατίας, πολύ περισσότερο όταν απολύουμε κάποιους για παραδειγματισμό να τάζουμε διορισμούς σε άλλους. Φαίνεται ότι κάποιοι σε έχουν πληροφορήσει λάθος και δεν πιστεύω ότι συμφωνείς με αυτά.
Δυστυχώς τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξουν. Ο χρόνος και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν δεν προβλέπονται ευχάριστες και αυτό είναι κακό για όλους. Εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτά.
ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ !!!!!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ο Δήμαρχος Αστακού
Dr Παναγιώτης Στάϊκoς
Πηγή: http://astakos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο