Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μια επιστολή για εσένα που ψηφίζεις στις 7 Νοεμβρίου.

Μια επιστολή για εσένα που ψηφίζεις στις 7 Νοεμβρίου
.
Αγαπητέ συνδημότη,
αν είχα τους εκλογικούς καταλόγους που έχουν οι άλλοι υποψήφιοι με όλα τα προσωπικά σου δεδομένα, ΔΕΝ θα σου έστελνα ένα γράμμα συνοδευμένο από ένα σταυρωμένο και σημαδεμένο ψηφοδέλτιο και αυτό για δύο λόγους, πρώτον γιατί σέβομαι την επιλογή σου και το δικαίωμα σου να επιλέξεις ποιον θα σταυρώσεις και ποιον όχι και δεύτερον γιατί δεν έχω τα χρήματα να στείλω 13 χιλιάδες γράμματα.
.
Δεν έχω τα χρήματα να αναρτήσω ένα μεγάλο πανό σε κάθε χωριό με την αφεντομουτσουνάρα μου. Έτσι χάνω την ευκαιρία να με καταγγείλει ο κ. Λύτρας γι’ αυτή μου την ακαλαίσθητη και παράνομη πράξη που ταυτόχρονα μολύνει το περιβάλλον… τώρα που είπα περιβάλλον, να ξεφύγω λίγο και να αναρωτηθώ (Τι κάνατε κ. Λύτρα ως Νομαρχιακός Σύμβουλος για την ανακύκλωση στο Δήμο Αστακού;).
.
Συνεχίζοντας, αγαπητέ Ξηρομερίτη σου λέω, πως και τα χρήματα να είχα πάλι δεν θα το έκανα, γιατί δεν έχω κανένα δικαίωμα να σου στερώ το απέραντο γαλάζιο του ουρανού ή να σου κόβω τη θέα με μια στημένη ανφάς ή προφίλ κακόγουστη φωτογραφία μου. Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία.
.
Πρέπει όμως να σε πείσω να υποστηρίξεις με την ψήφο σου το συνδυασμό που συμμετέχω κι εμένα προσωπικά. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα να σου κλέψω την ψήφο, αν μπορούσα να σου υποσχεθώ μια θέση στο Πλατυγιάλι. Θα ήταν ακόμα πιο εύκολο για μένα να σου κλέψω την ψήφο, αν μπορούσα να σου υποσχεθώ μια θέση στην Δημοτική Αστυνομία. Πρέπει όμως πρώτα να σου υποσχεθώ τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Θα ήταν εξίσου εύκολο να σου αρπάξω την ψήφο, αν μπορούσα να σου υποσχεθώ άμεσα διορισμό του γιου σου ή της κόρη σου σε καλή θέση στην Αθήνα. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα να σου κλέψω την ψήφο, αν έιχα πολλά λεφτά αφού θα έλυνα ”τάχα” με τη δύναμη του χρήματος κάθε σου πρόβλημα. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα να σου αποσπάσω την ψήφο, αν είχα ένα μηχανισμό εξουσίας που έμμεσα θα σε απειλούσε και θα σε εκβίαζε για το μέλλον σου το επαγγελματικό ή τη συνέχεια της μικρομεσαίας επιχείρησής σου.
.
Αγαπητέ Ξηρομερίτη,
χαίρομαι ειλικρινά που η ” Κίνηση Πολιτών” κι εγώ προσωπικά δεν μπορούμε να κάνουμε για εσένα όλα τα παραπάνω και χαίρομαι όχι γιατί δεν μπορώ να εκπληρώσω κάποια σου ανάγκη αλλά γιατί δεν θα σου κλέψουμε και δεν θα σου αρπάξουμε, με τους παραπάνω τρόπους, την ψήφο σου.
.
Λυπάμαι όμως πολύ, γιατί πολλά από αυτά που ανέφερα πιο πάνω θα συμβούν σε εκατοντάδες συνδημότες μας. Ακόμα και αυτοί οι υποκριτές που υποστηρίζουν πως για λόγους ιδεολογικούς διάλεξαν τη μία από τις δύο φαινομενικά ισχυρές παρατάξεις, είναι θύματα της αδυναμίας τους να απαρνηθούν τους ”αφεντάδες” τους και ελεύθεροι να ψηφίσουν με μόνο γνώμονα το καλό του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
.
Δεν έχω την δυνατότητα αγαπητέ Ξηρομερίτη ψηφοφόρε να σε πλησιάσω, να σε συναντήσω , γιατί δουλεύω κάθε μέρα, όλη μέρα. Δεν έχω το χρόνο να γυρνάω από σοκάκι σε σοκάκι και να σου χτυπάω την πόρτα ζητιανεύοντας την ψήφο σου. Όμως και χρόνο να είχα πάλι δεν θα το έκανα διότι σέβομαι και υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να απολαμβάνεις την οικογενειακή σου γαλήνη χωρίς να σε ενοχλεί κανείς. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πού βρίσκουν το θάρρος και το θράσος κάποιοι να χτυπάνε τα κουδούνια των δημοτών με τη σειρά χωρίς καμιά εξαίρεση. Αυτό το έκαναν παλιά οι αθίγγανοι στο χωριο μου θυμάμαι, πάρκαραν το φορτηγό στην πλατεία και ξαμολιόταν στις γειτονιές πόρτα πόρτα και ζητιάνευαν λίγο ψωμί,λίγο λάδι , λίγο τυρί !!!
.
Η ψήφος σου αγαπητέ συνδημότη είναι η δύναμη σου και αυτές τις ημέρες είναι το πιο ποθητό πράγμα για πολλούς υποψηφίους. Μην δώσεις το δικαίωμα σε κομματικούς παράγοντες και παραγοντίσκους να εκμεταλλευτούν τη δύναμή σου.
Η ”Κίνηση Πολιτών” δεν είναι κομματικό υποχείριο, είναι αυτό που λέει η λέξη κίνημα από πολίτες που θέλουν να έχουν λόγο για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους, να συμμετέχουν ενεργά , να παρεμβαίνουν , να προτείνουν και να διεκδικούν αυτό που ο τόπος τους αξίζει.
.
Η ”Κίνηση Πολιτών” έχει τέσσερα χρόνια ενεργής δράσης με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Πρωτοστάτησε σε ζητήματα που αφορούσαν το μέλλον του τόπου, ήταν παρούσα και αντιστάθηκε στην απόπειρα πωλήσεως του Μαραθιά, ήταν παρούσα και εναντιώθηκε δυναμικά στην edison, ήταν παρούσα και πρωτοστάτησε στο φιάσκο και την απάτη του Κατάρ.
.
Η ”Κίνηση Πολιτών” έχει όραμα, πρόγραμμα, θέληση και ένα μόνο στόχο: την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Ήταν παρούσα, όταν πολλοί ήταν απόντες. Θα είναι παρών, όταν κάποιοι θα έχουν εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί ο πολίτης πάντα θα είναι πολίτης και θα είναι εδώ.
.
Αγαπητέ Ξηρομερίτη τώρα έχεις επιλογή, έχεις και δύναμη.
Στις 15 Νοεμβρίου πολλοί από αυτούς που σου χτυπάνε την πλάτη και την πόρτα δεν θα σε ξέρουν και δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι για σένα. Στις 15 Νοεμβρίου η ”Κίνηση Πολιτών” σε χρειάζεται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά και θέλει να είσαι εκεί, να συμμετέχεις μαζί της σε κάθε της αγώνα , σε κάθε της προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο.
Μην υποκύπτεις σε ψευτοδιλήμματα και ανέξοδες υποσχέσεις ..ψήφισε ”Κίνηση Πολιτών”!!!
.
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
http://astakos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο