Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 19ο Ξηρομερίτικο Αντάμωμα, στο Περιστέρι.




























Μεγάλη ανταπόκριση είχε το 19ο Αντάμωμα των απανταχού Ξηρομεριτών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στον εκθεσιακό κέντρο του δήμου Περιστερίου.
Ξηρομερίτες, φίλοι, επισκέπτες αλλά και πολλοί υποψήφιοι
αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι, αντάμωσαν χαλάρωσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Το Αντάμωμα είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση της χρονιάς και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) σε συνεργασία με τους 25 συλλόγους μέλη της.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Οργαν. Γραμματέα Χριστίνα Βρακατσέλη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.
Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, καλωσόρισε με την σειρά του τους Ξηρομερίτες, τις Ξηρομερίτισες, τους φίλους και τις φίλες που τίμησαν με την παρουσία τους το 19ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών και τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να κρατηθεί και να συνεχιστεί η Ξηρομερίτικη παράδοση και να αντισταθεί στην αφομοιωτική και ισοπεδωτική τάση της εποχής μας. Ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, δεν παρέλειψε να μιλήσει για την προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον του τόπου μας και επισήμανε ότι η Ομοσπονδία είναι κατά της επένδυσης που δρομολογείται στην περιοχή Πλατυγιάλι Αστακού.
Στην συνέχεια το χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών Πετρούπολης παρουσίασε χορούς της πατρίδας. Ο κόσμος απόλαυσε το χορό, την ελληνική λεβεντιά και τις όμορφες τοπικές ενδυμασίες.
Η εκδήλωση έκλεισε με χορό για το κοινό, με πολύ κέφι, φαγητό (ψητή προβατίνα) και πατροπαράδοτο γλέντι που κράτησε ως αργά το πρωί.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Oι υποψήφιοι δήμαρχοι Ακτίου-Βόνιτσας: Σολδάτος Νίκος, Τάνταρος Νώντας και Αποστολάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, εκπρόσωποι συλλόγων και δεκάδες δημοτικοί και τοπικοί υποψήφιοι.
PHOTO ΤSELIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο