Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Μπούρχας: Υποψήφιος με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Νίκου Μωραΐτη για το «δήμο Ακτίου – Βόνιτσας»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο λιμπεραλιστής οικονομικός αναλυτής Desmond Lachman, που έγινε πρόσφατα γνωστός στην Ελλάδα από ένα άρθρο του στους Financial Times με τον τίτλο «Why Greece will have to leave the eurozone», σε συνέντευξή του στο newstime.gr αναφέρει:

Ερ: Πιστεύετε λοιπόν ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος;
-Απ: Ποτέ μου δεν υποστήριξα, ότι η επιλογή της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι εύκολη. Αυτό το οποίο υποστηρίζω, είναι, ότι αυτό είναι αναπόφευκτο στο τέλος. Και στο βαθμό που αυτό είναι αναπόφευκτο, γιατί επιθυμεί η Ελλάδα να περάσει από την κόλαση των δυο τριών ετών αποπληθωρισμού που απλά θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας; Δεν λέω, ότι είναι εύκολη επιλογή. Λέω απλά, ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καλύτερο από το να προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που σου λέει η Ευρώπη ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο τέλος να αποτύχεις.
Ερ:
Ένα τελευταίο σχόλιο;
-Απ: Να θυμόσαστε πάντοτε, ότι η βοήθεια που σας προσφέρει η ΕΚΤ η το ΔΝΤ για να εμποδίσει την έξοδο σας από την ευρωζώνη, δεν θα οφείλεται στο γεγονός ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελλάδα. Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι η βιωσιμότητα της ευρωζώνης και η αποφυγή των αλυσιδωτών επιπτώσεων και σε άλλες χώρες, που μετά την αποχώρηση της Ελλάδας θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αγορών. Η βοήθεια θα είναι για το καλό της ευρωζώνης και για το κακό της Ελλάδας.
Ο εγχώριος μεταπολιτευτικός φασιστοειδής νταβαντζίδικος παρεοκρατικός καπιταλισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ευθύνεται για την σημερινή χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από τις διεθνείς αγορές.
Οι νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα, βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλον τις σημερινές εντάσεις και τα αδιέξοδα, στα οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Απογοήτευση, απάθεια, βαρεμάρα και αίσθημα αδυναμίας χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις τους. Οι σκοτεινές προοπτικές και τα κυκλώματα, που διαφεντεύουν την κοινωνία, ακρωτηριάζουν τα όνειρά τους. «Τι σπουδές εξυπνάδα και σκληρή δουλειά; Μέσον, γλείψιμο, σκύψιμο και ….. φραγκάτες γνωριμίες, αυτό μετράει εδώ!», αναφωνούν.
Οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για την Αλλαγή και την Αναγέννηση της χώρας.
Να καταδικαστεί το φασιστοειδές και παρεοκρατικό μεταπολιτευτικό σύστημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μέσα από την καταδίκη του, να δημιουργηθούν νέες κοινωνικοπολιτικές διεργασίες, από τις οποίες να αναδειχθούν νέες δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις, που θα χαρακτηρίζονται από κοινωνική ευθύνη και αξιοπρέπεια.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για το «ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» θα είμαι, ως συνεργαζόμενος, υποψήφιος με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Νίκου Μωραΐτη.

Γιώργος Μπούρχας
Δικηγόρος
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2 – Τ.Κ. 30002
ΒΟΝΙΤΣΑ – Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2643022622 – 6972889108

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο