Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

"Κόβεται" το κοινωνικό πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" από τους Δήμους;

Ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών σχετικά με τα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά έκαναν οι βουλευτές του Σύριζα Τ. Κουράκης και Ε. Αμμαντίδου-Πασχαλίδου.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν:
«Παρά την αποτελεσματικότητά του, το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τώρα αποσπασματικά, καθώς οι κυβερνήσεις το ενέτασσαν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013)..
Από την αρχή του νέου έτους η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι υπό διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε υπάρχει δικαιολογημένα η ανησυχία για τη διακοπή του, η οποία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ωφελούμενους και στους απασχολούμενους.
Επειδή η λειτουργία του προγράμματος εκτός από την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων ανακουφίζει και τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας μέσω της παροχής υγειονομικής φροντίδας.
Επειδή ενδεχόμενη κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων θα πλήξει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.
Επειδή η μείωση των λαϊκών εισοδημάτων που προκάλεσε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αντισταθμιστεί από κοινωνικές παροχές.
Επειδή η παροχή κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά.
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
" Ποια μέτρα θα λάβουν ώστε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"
να ενταχθεί εξολοκλήρου στις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότησή του;
" Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε το απασχολούμενο προσωπικό να είναι μόνιμης απασχόλησης ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες των υπηρεσιών, σύμφωνα με προεκλογικές σας δηλώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο