Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παναγιώτης Στάϊκος: Θα γίνουμε Βιετκόνγκ κατά της επένδυσης!


Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ" την επιστολή του δημάρχου Αστακού Παναγιώτη Στάϊκου, στην οποία εξαπολύει οξύτατες επιθέσεις κατά της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής στο Πλατυγιάλι με καύση LPG από τα Κατάρ και επιτίθεται μέχρι και στον αδερφό του Πρωθυπουργού, τον Νίκο Παπανδρέου.
- Ο χείμαρρος Στάϊκος ξεχειλίζει από οργή και επιτίθεται μέχρι και στον αδερφό του Πρωθυπουργού
Αγαπητή ΑΙΧΜΗ
Το δημοτικό συμβούλιο με την 1036/2010 απόφαση της 13/9/2010 αποφάσισε ομόφωνα: Την ανάκληση της αριθ. 47/2010 απόφασής του με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης φυσικού αερίου στο Πλατυγιάλι, αφού θεωρούσαμε, ότι η επένδυση αυτή θα απασχολούσε περίπου 1.500 άτομα, ενώ η πραγματικότητα είναι 140 άτομα από τα οποία τα 100 θα ήταν εξειδικευμένο προσωπικό και επομένως οι ντόπιοι εργαζόμενοι θα ήσαν λιγότεροι από 40 και το χειρότερο, ότι η ενέργεια δεν θα ήταν για τις εγχώριες ανάγκες, αλλά για τις ανάγκες της Ιταλίας και επομένως σε εμάς θα έμενε η ρύπανση του περιβάλλοντος.
Το Πλατυγιάλι να παραμείνει εμπορικό λιμάνι, διαμετακομιστικό κέντρο και βιομηχανική περιοχή χαμηλής όχλησης.
-Επιπλέον να συσταθεί επιτροπή αγώνα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Παναγιώτης Στάϊκος και θα μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Φ. Λιβάνης, Κων. Λυχνός, Αλεξ. Γιώτης, Κων. Λαϊνάς Κων/νος, ο υποψήφιος δήμαρχος Γερ. Βότσης, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών οι Ηλίας Γεωργαλής Παν. Χολής και οι πρόεδροι συλλόγων και παραγωγικών τάξεων.
-Να ζητηθεί από τους υποψηφίους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα συμφωνήσουν με την απόφαση αυτή και θα είναι αρωγοί στην επιτροπή αγώνα. Επίσης δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομικής - δικαστικής διεκδίκησης κατά παντός υπευθύνου.
Αγαπητή ΑΙΧΜΗ
Είναι γνωστό ότι τα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων έχουν υποχρέωση να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Μετά όμως από αυτή την απόφασή μας σας γνωρίζω ότι ο καθένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μωραΐτης ή η κα Μπιρμπίλη ή ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Τορουνίδης ή ακόμα και ο κ. Λύτρας που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και είναι και μέλος του εθνικού συμβουλίου δεν θα τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στον Αστακό και να υπερασπισθούν την κυβερνητική απόφαση για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στο Πλατυγιάλι με καύση LPG από τα Κατάρ.
Ο Αστακός είναι πλέον γι’ αυτούς Σαϊγκόν και υπάρχουν έτοιμοι χιλιάδες Βιετκόγκ για να τους υποδεχθούν.
Ένας από τους λόγους που με έκοψαν στο ΠΑΣΟΚ ήταν και η επένδυση αυτή, αφού ήξεραν ότι δεν είμαι από εκείνους που τους τραβάνε το αυτί ή τους κλείνουν το στόμα. Ο γραμματέας της Ν.Ε. είπε κομψά, ότι δεν θα ήμουν συνεργάσιμος για αυτή την μεγάλη επένδυση, που πολλοί στο ΠΑΣΟΚ την χαρακτηρίζουν ως «Παπανδρεϊκή επένδυση».
Ο νομάρχης κ. Σώκος αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια δεν ήταν η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια.
-Πρώτον γιατί και εγώ και εσείς κύριε νομάρχη είχαμε δηλώσει δημόσια Μαρξιστές. -Δεύτερον, μας καταλογίζουν ότι δεν προσέχαμε το στόμα μας και λέγαμε ότι σκεφτόμαστε.
-Έτσι λοιπόν δεν σας έκοψαν το απόγευμα του Σαββάτου στις 4 Σεπτέμβρη, αλλά σας έκοψε ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος τον περασμένο Μάρτιο, γιατί δεν του άρεσε η θέση σας για το χωροταξικό των περιφερειών και κάποιες παρατηρήσεις σας για τον Καλλικράτη και την οικονομική πολιτική.
Αυτή είναι η αχαριστία της οικογένειας Παπανδρέου για την στήριξη που τους παρείχαμε τόσον εσείς όσο και εγώ.
Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν πλέον την διαφορετική άποψη και δεν τους ενδιαφέρουν οι ικανοί, αλλά αρέσκονται απλά στους αρεστούς. Όσο για την δήθεν αντιπαλότητα Κατσικόπουλου που λένε κάποιοι δημοσιογράφοι, αυτά είναι τρίχες.
Ο κ. Κατσικόπουλος απλά είχε την φιλοδοξία να θέλει να γίνει περιφερειάρχης και αυτό είναι θεμιτό. Απλά του επέβαλαν να πάει για δήμαρχος στην Πάτρα γιατί τον έβλεπαν ως μοναδική ελπίδα να την κερδίσουν, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο όχι γιατί δεν είναι ικανός άνθρωπος, αλλά γιατί η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική είναι πιθανόν να εκφραστεί προς το πρόσωπό του.
Όμως είναι επίσης γνωστό ότι ο κ. Κατσιφάρας δεν ήθελε να πάει στην περιφέρεια, αλλά να παραμείνει στην κυβέρνηση, οι ενστάσεις του βέβαια κάμφθηκαν όταν του επισήμαναν ότι θα είχε την τύχη της κυρίας Μπατζελή και τότε θα κατέβαινε για την περιφέρεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Μπορεί κάποιοι να πουν ότι λέω τρελά πράγματα ή ότι αυτά είναι σενάρια νοσηρής επιστημονικής φαντασίας, οι πληροφορίες αυτές όμως, είναι απόλυτα ασφαλείς και όλο αυτό το παρασκήνιο αληθινό. Κάνουν λάθος στο ΠΑΣΟΚ εάν νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν μαζί μου. Μετά τις εκλογές έχουμε να πούμε πολλά, μέχρι τότε λίγη υπομονή.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ο δήμαρχος Αστακού
Δρ. Παναγιώτης Στάϊκος
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο