Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Φιλικός αγώνας παλαιμάχων Μπαμπίνης-Μαχαιράς προς τιμή του «Ηλία Ράπτη»








Φιλικός αγώνας διεξήχθη στα μέσα Αυγούστου, στο γήπεδο Μπαμπίνης. Η ομάδα Παλαιμάχων της Μπαμπίνης αντιμετώπισε τη μεικτή ομάδα παλαιμάχων της Μαχαιράς, προς τιμήν του Μπαμπινιώτη Βολεϊμπολίστα Ηλία Ράπτη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.
Οι παλαίμαχοι παρά τα χρόνια τους, τις κοιλίτσες τους και τις φαλάκρες τους έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται ακόμη και αν περάσουν τα χρόνια και τα κότσια δεν τραβάνε.
H Μαχαιρά πήρε τη νίκη με 5-0, αφού είχε σε καλή μέρα τον Σταύρο Τσίτζο, ο οποίος έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο, ζωγράφιζε στην κυριολεξία, όποτε ήθελε έβαζε γκολ και ζάλισε με τις ντρίπλες του τους αμυντικούς της Μπαμπίνης.
Από την άλλη ευτυχώς που η Μπαμπίνη είχε σέντερ μπακ τον Μάκια Γρίνο, ο οποίος περιόρισε με τα συνεχή κοψίματα του, το σκορ. Ο Μάκιας μας θύμισε τον Άνθιμο Καψή, ήταν ογκόλιθος στην άμυνα, έδωσε δυνατές μονομαχίες, κι ακόμα όταν η μπάλα περνούσε ο αντίπαλος ...σταματούσε.
Οι παλαίμαχοι πρόσφεραν θέαμα, κουράστηκαν, κοντραρίστηκαν, μερικοί έκαναν βουτιές και άνοιξαν λακκούβες στο γήπεδο, λες και έπεσε μετεωρίτης από το διάστημα, όπως ο Αλέκος Μασσαλής , άλλοι μέτραγαν τη πίεση, τη χοληστερίνη, αλλά όλοι τους το καταχάρηκαν.
Έντονα παράπονα για τον διαιτητή Ευθυμίου Χριστόφορο, για το γεγονός ότι άφησε την Μπαμπίνη να φάει 5 γκολ, εξέφρασαν οι παίκτες των γηπεδούχων.
Η ομάδα της Μπαμπίνης αγωνίστηκε με πολλά γνωστά ονόματα και παλιές δόξες του τοπικού ποδοσφαίρου, όπως οι: Μασσαλής Κώστας, Σωτήρης Μάξιμος, Γιώργος, Άγγελος, Μπενέκος Σπύρος και Φώτης, Μπαρμπαρούσης Γιωργος και Λάκιας, Γρίνος Μάκιας (ο κορυφαίος της Μπαμπίνης), Κοσμάς Αθανάσιος, Νώντας, Βασίλης, Ηγούμενος Μίμης, Κολώνιας Χαρίλαος, Στέφανος, Ζαρκαδούλας Χάρης, Βασίλης, Νίκος, Γατσής Νίκος, Βλαχάκης Γιώργος, Θανασούλας Δημήτρης, κ.α.
Την ομάδα παλαιμάχων της Μαχαιράς αποτελούσαν οι: Τσίτζος Σταύρος, Παπαχαραλάμπους Μπάμπης και Αχιλλέας, Κουβέλης Βασίλης, Καρελάκης Γιώργος, Μακρυπίδης Γιώργος και Χρήστος, Κονιώσης Βασίλης, Μπαρμπαρούσης Γιάννης, Τριάντης Τάσος, Θεοφίλης Τάσος, Παπαντώνης Ανδρέας, κ.α.
Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον Δημήτρη Ράπτη, αδελφό του αείμνηστου Ηλία Ράπτη και ο οποίος ευχαρίστησε το σύλλογο για την εκδήλωση που διοργάνωσε στην μνήμη του αγαπημένου του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο