Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ποιητική, λογοτεχνική, θεατρική βραδιά στις Φυτείες, αφιερωμένη στο λαϊκό ποιητή Ρεντίφη.










Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ποιητική, λογοτεχνική, θεατρική βραδιά αφιερωμένη στο λαϊκό ποιητή Ρεντίφη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Αυγούστου στις Φυτείες.
Την εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Φυτειών, τον Πολιτιστικό σύλλογο «Ακαρνανικό Φως» και την Ξηρομερίτικη εταιρεία Λόγου και τέχνης, παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος και η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Η βραδιά περιλάμβανε δυο ενότητες: Α) Παρουσίαση του βιβλίου ΡΕΝΤΙΦΗΣ ο λαϊκός ποιητής του Ξηρομέρου» του συγγραφέα Άρη Μπιτσώρη και Β) Θεατρική παράσταση: «Στην εποχή του Πάγκαλου: Οίκος ..αντοχής» στηριγμένη σε πρωτογενή δημιουργία του Κώστα Βασιλείου ή Ρεντίφη. Σενάριο: Α. Μπιτσώρης και Η. Κουτσονικόλας. Σκηνοθεσία: Αθηνά Μπέτση. Από την θεατρική ομάδα Φυτειών.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστος Σαλτογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και χαιρέτησαν ο δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και η σκηνοθέτης του έργου Αθηνά Μπέτση.
Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Μαρία Αγγέλη και ο συγγραφέας του βιβλίου Άρης Μπιτσώρης ο οποίος τόνισε ότι τα ποιήματα του Ρεντίφη συνέλεξε μετά από την πολυετή έρευνα.
Εδώ να σημειώσουμε ότι μεταξύ των θεατών ήταν και η Φυτειώτισσα απόγονος του Ρεντίφη, Γκόλφω.
Αμέσως μετά παίχτηκε η θεατρική παράσταση «Στην εποχή του Πάγκαλου-Οίκος ..αντοχής» από την θεατρική ομάδα Φυτειών, όπου τα παιδιά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στη κατάμεστη από κόσμο Πλατεία και καταχειροκροτήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο