Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Διαμαρτυρία στην Κατούνα ενάντια στη λεηλασία του Δήμου Μεδεώνος






Την αντίθεση τους στη λεηλασία του Δήμου τους, εξέφρασαν οι κάτοικοι του Δήμου Μεδεώνος με διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Αυγούστου, το βράδυ, στην πλατεία της Κατούνας, από την επιτροπή αγώνα.
Οι κάτοικοι του Δήμου Μεδεώνος καταγγέλλουνε κατηγορηματικά την λεηλασία του τόπου τους, όπως είναι η κατάργηση της ονομασίας «Ξηρόμερο» από το νέο δήμο, η απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος, η εκδίωξη των δημοσίων υπηρεσιών, κ.α. με τις οποίες καταδικάζεται βάναυσα η περιοχή της Κατούνας σε απερήμωση και σε καταστροφή.
Οι πρώτοι ομιλητές στην διαμαρτυρία ήταν οι: Γιώργος Μπαρμπαρούσης (Ιστορικός-συγγραφέας), Άρης Μπιτσώρης (Γυμνασιάρχης-συγγραφέας), Σπύρος Μπαράκος (από την εφημερίδα «Ακαρνανία»), Μπάμπης Τσελεπής (Πρόεδρος Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης), οι οποίοι μίλησαν για το Ξηρόμερο στη διαδρομή της Ιστορίας, για την πλούσια ιστορία του τόπου και με πλήθος επιχειρημάτων τόνισαν ότι η Κατούνα αποτελεί το κέντρο του Ξηρομέρου.
Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής Αγώνα Δήμος Ταμπακέλλης, Χρήστος Γαζέτας και Βαγγέλης Κουτιβής μίλησαν για τις αλχημείες και το ύπουλο πολιτικό παρασκήνιο, για την παραχάραξη της ιστορίας με τη μετατροπή της ονομασίας του νέου δήμου από Ξηρόμερο σε δήμο Ακτίου και εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση τους για την εκδίωξη των δημοσίων υπηρεσιών από το τόπο τους.
Η επιτροπή αγώνα στο τέλος αξίωσε:
- Να αποφασίσουνε οι τρεις υπό ένωση Δήμοι Ακτίου-Βόνιτσας, με συμμετοχή και δημοτών για νέα ονομασία που θα τους καλύπτει όλους.
- Να μετονομαστεί ο νέος δήμος Ξηρομέρου σε δήμο Αστακού και η ονομασία Ξηρόμερο να ανήκει σε όλους.
- Να μη φύγει καμιά δημόσια υπηρεσία από την Κατούνα, αλλά να ενισχυθούν κιόλας.
- Να υπάρξει αναλογική-λειτουργική και αντικειμενική χωροθέτηση των υπηρεσιών του νέου Δήμου. Ζητάνε μερικές διευθύνσεις του δήμου να λειτουργούν μόνιμα στην Κατούνα, όπως Δ/νση Γεωργίας – Δ/νση Κτηνοτροφίας, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο