Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Εφημερίδα «Συνείδηση» -Βαγγέλης Κουτιβής: Η λεηλασία του Δήμου Μεδεώνος ….πρέπει να σταματήσει. Κατεβαίνει ανεξάρτητος.


Βαγγέλης Κουτιβής: «Δεν είμαι το χαϊδεμένο παιδί κανενός βουλευτή, δεν προέρχομαι από τον κομματικό σωλήνα, δεν διεκδίκησα ποτέ δάφνες εξουσίας, και δεν έχω κανένα «πτυχίο» στην αυτοδιοίκηση. Έχω όμως μαζί μου την κοινωνία των πολιτών που αντιδρούν στη στασιμότητα και θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο τους».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Βαγ. Κουτιβής «απέναντι» στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

«Η λεηλασία του Δήμου Μεδεώνος» θα είναι το αντικείμενο ειδικής εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται στην Κατούνα, στα μέσα Αυγούστου (στις 13 Αυγούστου, στην πλατεία Κατούνας), από την Επιτροπή Αγώνα, ενάντια στη λεηλασία του Δήμου, την παραχάραξη της ιστορίας και του ονόματος Ξηρομέρου, αλλά και για την επικείμενη απομάκρυνση του Α.Τ. Κατούνας και άλλων υπηρεσιών, ελέω Καλλικράτη.
Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές θα είναι εξαίρετοι συγγραφείς που θα ανασύρουν ιστορικές πηγές για να αποδείξουν την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και ότι ο τόπος μας το «Ξηρόμερο» ανήκει σε όλους μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον ιδιοποιείται για μικροτοπικές σκοπιμότητες.
Αυτό άφησε σαφώς να εννοηθεί κατά τη προχθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Δυτικά FM-96,1, όπου ο κ. Κουτιβής δεν άφησε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας…. ούτε και παρερμηνείας των δικών του προθέσεων.
Σκωπτικά
μάλιστα σχολίασε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «μη σοβαρή» τη σχετική ερώτηση και συμπληρώνοντας με εμφανή χιουμοριστική διάθεση ότι… «η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και μπορεί στο τέλος να επιλεγεί ο ανύπαρκτος κ. Σούλης Σουλάκης».
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Κουτιβής είχε προταθεί (στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ) από ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες μαζί του, οι οποίοι όμως δεν ήταν μέλη του Κινήματος και ως εκ τούτου, για να μην δημιουργηθεί κάποιο «ζήτημα», υπέβαλε προσωπική πρόταση, η αξιολόγηση της οποίας όμως δεν έτυχε της ανάλογης επεξεργασίας από το «παραμάγαζο της Νομαρχιακής», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για επαφές και συζητήσεις με τον δήμαρχο Παλαίρου κ. Νίκο Σολδάτο, ο οποίος και κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσας που θα στηρίξει η Ν.Δ., ο κ. Κουτιβής δεν αρνήθηκε ότι πράγματι υπήρξαν συναντήσεις.
Σημείωσε όμως ότι συνδέεται παιδιόθεν με οικογενειακή-προσωπική φιλία με τον κ. Σολδάτο (τον οποίο και χαρακτήρισε «σοβαρό άνθρωπο» και «ικανό δήμαρχο») και ότι μαζί του δεν συζήτησε το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας, αλλά τα κοινά προβλήματα των Δήμων Παλαίρου και Μεδεώνος, καθώς και ζητήματα πολιτικής για την επόμενη μέρα. Ένα από αυτά, στο οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων και τέθηκε μάλιστα σε προτεραιότητα, ήταν η αλλαγή του ονόματος του νέου Δήμου (προκρίνεται: Δήμος Βόνιτσας και Ακαρνανικών ή Δήμος Ακαρνανίας).
Ο κ. Κουτιβής, μιλώντας για το Ξηρόμερο και το Δήμο Μεδεώνος, έκανε λόγο για παντελή απουσία πολιτιστικών υποδομών και για απόλυτη αδιαφορία των θεσμικών φορέων της περιοχής. Ανέφερε μάλιστα ότι ακόμη και οι ετεροδημότες πλέον αποφεύγουν την Κατούνα και τα γύρω χωριά ή τουλάχιστον μειώνουν το χρόνο της παραμονής τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς, πέραν του καφενείου, δεν υπάρχει κάτι άλλο όπου μπορούν να ασχοληθούν, με εξαίρεση βέβαια τις πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων που, χωρίς στήριξη από πουθενά, επιμένουν να διατηρούν ζωντανή την παράδοση του τόπου.
Τέλος, ο κ. Κουτιβής, τόνισε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ότι δεν προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα και πως δεν είναι ο εκλεκτός κάποιου βουλευτή ή άλλου παράγοντα, έχει όμως την «ψυχή» και τη βούληση να εργαστεί για το Ξηρόμερο, έχει μαζί του την κοινωνία των πολιτών που αντιστέκονται στη λεηλασία του Ξηρομέρου.
Η συνέντευξη του κ. Κουτιβή προκάλεσε την άμεση αντίδραση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που με νόημα σημείωναν ότι ο ίδιος ενεπλάκη στις διαδικασίες, υποβάλλοντας αίτηση και υπογράφοντας ουσιαστικά δεσμευτικό για τον ίδιο κείμενο αρχών. Αντέκρουσαν δε τα υποτιμητικά για την Επιτροπή σχόλια και χαρακτήρισαν «κακή στιγμή» τη συνέντευξή του.
Ο κ. Κουτιβής πάντως, έκανε τα ανωτέρω σχόλια, επειδή, όπως ο ίδιος είπε στη συνέντευξή του, ουδέποτε κλήθηκε ο ίδιος ή όλοι οι αιτούντες μαζί να συζητήσουν με την Νομαρχιακή Επιτροπή, ούτε άλλη σχετική πρωτοβουλία υπήρξε από κανέναν, υποψήφιο ή μη. Άφησε δε σαφώς να εννοηθεί ότι αν η «διαχείριση» ήταν διαφορετική, διαφορετική θα ήταν και η δική του στάση.
Τόνισε ακόμη ότι μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, από την πρώτη στιγμή και πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έσπευσαν να υποστηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο, ενώ μίλησε και για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που γίνονται καθημερινά σε δημότες.
Πηγή: Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο