Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να επιταχυνθούν οι εργασίες στα έργα του Νομού μας»

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην Ιόνια Οδό
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα ζητά να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση ολόκληρου του έργου και ιδιαίτερα των τμημάτων που αφορούν τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης που αφορούν το έργο της Ιόνιας Οδού.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα οι εξελίξεις που προδιαγράφονται για τα μεγάλα έργα οδοποιίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι δυσοίωνες. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του έργου της Ιόνιας Οδού μέσω κοινοπραξίας με ελληνικές εταιρείες, φέρονται να προτίθενται να αποχωρήσουν από την κοινοπραξία.
Ήδη για την Ιόνια Οδό παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις αφού το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου βάσει της σύμβασης έχει καταληκτική ημερομηνία το έτος 2013. Βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι η μειωμένη πρόοδος σε σχέση με το θέμα των διαδικασιών των απαλλοτριώσεων ώστε να δοθούν οι εκτάσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία για να εκτελέσει εργασίες αλλά και κωλυσιεργίες διαφόρων υπηρεσιών.
Το έργο της Ιόνιας Οδού είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου και τυχόν κίνδυνος διακοπής του έργου θα καταδικάσει τις ανωτέρω περιοχές σε υπανάπτυξη. Είναι βέβαιο ότι οι σύγχρονες μεταφορές αποτελούν την προϋπόθεση για μια Οικονομία δυναμική, εύρωστη και με αναπτυξιακή δυναμική.»
Ερώτηση για το Αρδευτικό Δίκτυο Αγ.Γεωργίου Μεσολογγίου
Με ερώτηση του ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Κατερίνα Μπατζελή αναδεικνύει τα προβλήματα άρδευσης της περιοχής του Αγ.Γεωργίου Μεσολογγίου και ζητά να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Αρδευτικού Δικτύου.
Η ερώτηση του Βουλευτή περιέχει τα εξής: «Σοβαρά προβλήματα άρδευσης αντιμετωπίζει η περιοχή του Αγ.Γεωργίου Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας λόγω της έλλειψης σύγχρονου αρδευτικού-εγγειοβελτιωτικού έργου στην περιοχή.
Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της περιοχής αυτής είναι επιτακτική ανάγκη για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών, για την δημιουργία νέων δυναμικών και αποδοτικών καλλιεργειών που είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ για το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Το έργο της υλοποίησης ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου στην περιοχή, για το οποίο έχει υπάρξει απόφαση ένταξης στις 15/4/2009, πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
Η κατασκευή σύγχρονων υποδομών στον τομέα της άρδευσης είναι βασική προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η οποία και αποτελεί μονόδρομο στα πλαίσια των δεδομένων που δημιουργεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο