Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση σοφίας Γιαννακά για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υλικοτεχνικούς πόρους στα σώματα ασφαλείας στο νομό Αιτ/νιας.

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υλικοτεχνικούς πόρους στα σώματα ασφαλείας στο νομό Αιτ/νιας. Η Βουλευτής επισημαίνει το θετικό ρόλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην προληπτική αντιμετώπιση και την αποτροπή στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι η επάνδρωση της εν λόγω ομάδας, έγινε από αστυνομικούς που προέρχονται από την ήδη ελλειμματική δύναμη αστυνομικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των υπηρεσιών και την επάνδρωση των εποχούμενων περιπολιών. Κατά συνέπεια, οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό να παραμένουν ορατές στο νομό, αλλά και να αυξάνονται επικίνδυνα σε συνάρτηση με την ασφάλεια των πολιτών. Επίσης η Βουλευτής στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζει τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε υλικοτεχνικούς πόρους και υποδομές, μέσα που είναι απαραίτητα για την ποιοτική αναβάθμιση της αστυνόμευσης και συμπληρώνει ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για άμεση μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να τελείται το έργο των αστυνομικών αρχών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τέλος, η Βουλευτής Αιτ/νιας ερωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των αστυνομικών διευθύνσεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας προκειμένου να ξεπεραστεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο των ελλείψεων σε προσωπικό και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Επίσης ερωτά εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην άμεση μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια με τις κατάλληλες υποδομές και εάν προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των Υπηρεσιών στα πλαίσια ενός «Καλλικράτη» παράλληλα με την εφαρμογή και του αυτοδιοικητικού «Καλλικράτη» στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο