Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Βουλευτής Σοφία Γιαννακά στην ομιλία της, στη βουλή για το Πρόγραμμα Καλλικράτης, αναφέρθηκε και στο Κεντρικό Ξηρόμερο.

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σοφία Γιαννακά στην ομιλία της, στη βουλή για το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, του γνωστού «Καλλικράτη» είπε μεταξύ άλλων: "Στόχος της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι να αποκτήσουμε ένα κράτος, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα κράτος που θα ανοίγει επιτέλους νέους δρόμους ανάπτυξης. Ένα κράτος που θα σέβεται τις ανάγκες και τα χρήματα του Έλληνα πολίτη. Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μικροί σε μέγεθος, φτωχοί σε πόρους και αρμοδιότητες. Οργανισμοί υπερχρεωμένοι, ελλειμματικοί, συχνά υπόλογοι για κακοδιαχείριση και διαφθορά, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών. Υπάρχει κάποιος σε αυτή την αίθουσα που δεν θέλει αυτό να αλλάξει; Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να γυρίσουμε οριστικά σελίδα. Να βάλουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση. Χωρίς αμφιβολία χρειαζόμαστε Δήμους και Περιφέρειες που να είναι λιγότερες σε αριθμό, μεγαλύτερες σε έκταση, πλουσιότερες σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες. Χρειαζόμαστε Δήμους και Περιφέρειες που να είναι πιο αποτελεσματικοί, πιο οικονομικοί, πιο διαφανείς και επιπλέον πιο δημοκρατικοί, πιο ανοιχτοί στην κοινωνία, πιο κοντά στον πολίτη".
ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ....
Και η βουλευτής υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο Κεντρικό Ξηρόμερο, ως εξής:
"Υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά και στο νομό Αιτ/νίας. Προβλήματα που ανάγκασαν και το συνάδελφό μου Άδωνη Γεωργιάδη να αναφερθεί σ' αυτά. Εγώ θέλω να ελπίζω ότι το Κεντρικό Ξηρόμερο για παράδειγμα, στο οποίο αναφέρθηκε και ο ο κ. Γεωργιάδης, θα είναι ένα από τα προβλήματα που με τη δική σας παρέμβαση θα μπουν σε τάξη..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο