Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό του Διευθυντή του Σχολείου Πλαγιάς Σαράφογλου Γιώργου, ο σύλλογος δασκάλων Βόνιτσας και η ΔΟΕ.

Σε καταδίκη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Σαράφογλου Γιώργου προχώρησαν χθές με ανακοινώσεις τους, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση, ενάντια στο Διευθυντή του σχολείου Πλαγιάς (και σας ενημέρωσαμε σε παλαιότερη ανάρτηση…και σήμερα απασχολεί το πανελλήνιο).
Ο λόγος είναι ότι τόσο ο διευθυντής όσο και οι γονείς, αλλά και ο δήμος δεν επιτρέπουν στον κύριο που επιτέθηκε την χρήση του αύλειου χώρου για διενέργεια μουσικών εκδηλώσεων!!!
Όλοι κρύβονται και έτσι την πλήρωσε ο δάσκαλος και η ηρεμία των παιδιών που τρομοκρατήθηκαν!!!
Μάλιστα σε ανακοίνωση του ο σύλλογος αναφέρει «θεωρούσε τσιφλίκι του τις εγκαταστάσεις του σχολείου αντίθετα με ότι προβλέπεται από την νομοθεσία για την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε εκδηλώσεις τα καλοκαίρια». Στο θέμα θα παρέμβει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ ο σύλλογος Βόνιτσας καλεί και τους άλλους συλλόγους να συνεδριάσουν για να καταδικάσουν την τραμπούκικη, όπως την χαρακτηρίζουν, επίθεση.
Άρα αυτό που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι ποιος έδωσε εντολή και πήρε άδεια ο συγκεκριμένος κύριος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ο σύλλογος μάλιστα καλεί το δήμαρχο να μην ξαναδιαθέσει το σχολείο για τέτοιες εκδηλώσεις, ο ίδιος όμως αρνείται πως παραχώρησε στον συγκεκριμένο κύριο το σχολείο τονίζοντας με έμφαση πως είναι πάγια θέση του δήμου και της σχολικής επιτροπής να μην διατίθενται τα προαύλια των σχολείων για πανηγύρια και ισχυρίζεται πως δόθηκε με εντολή του Αντινομάρχη Παναγιώτη Κατσούλη και μας έστειλε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο!!
O συγκεκριμένος κύριος γνωρίζοντας πως η δημοτική αρχή αλλά και η σχολική επιτροπή αρνείται τέτοιου είδους εκδηλώσεις τους παρέκαμψε και έστειλε επιστολή κατευθείαν στο αντινομάρχη!!.
Το έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει……
"για την επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης την οποία αναφέρετε στο έγγραφο σας (μουσική βραδιά) και που ο σύλλογος σας επιθυμεί να πραγματοποιήσει στο Δ.Δ. Πλαγιάς στις 14,15,16 Αυγούστου 2009, Επιτρέπεται να γίνει χρήση του ανατολικού προαυλίου χώρου Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς"
Η ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου Σαράφογλου Γιώργου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Δ/Ν Βόνιτσας και Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς, από «εξοργισμένο»!!! πολίτη, επειδή προσπάθησε να βελτιώσει τις υποδομές του σχολείου του, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές. Η διάθεση σχολικών χώρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φορείς, δεν πρέπει να γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο λόγος χρήσης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετεί ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Το σχολείο, που οραματίζεται ο κλάδος δεν έχει καμία σχέση με το «ασύδοτο» σχολείο της αγοράς και του κέρδους. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το συνάδελφό μας, ο οποίος υπήρξε θύμα, εξαιτίας του αγώνα του για ένα καλύτερο σχολείο, και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλες τις πρωτοβουλίες θωράκισης του θεσμικού πλαισίου ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.Ο αυταρχισμός και η βία δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία και πολύ περισσότερο στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου.
Πηγή: http://inagrinio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο