Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κυκλοφόρησε το τεύχος 36 της εφημερίδας «Εν Μπαμπίνη», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης.

Κυκλοφόρησε το τεύχος 36 της εφημερίδας «Εν Μπαμπίνη», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης». Ανάμεσα στα άλλα μπορείτε να διαβάσετε το κεντρικό άρθρο για τον Απρίλη και τα καλά που μας φέρνει: την άνοιξη, το ξαναγέννημα της φύσης και το Πάσχα, τη Μεγάλη Γιορτή, με το μήνυμα της Ζωής και της Ανάστασης, τις «διαδρομές» του Αποστόλη Κομπλίτση με θέμα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.
Ο Αποστόλης Κομπλίτσης γράφει με αγωνία για το μέλλον του τόπου του: «ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ. Χωρίς να έχουν την στήριξη και την προστασία της πολιτείας, έστω γι αυτά τα λίγα που παράγουν αρνιά, κατσίκια, γάλα, λάδι. Να μην τους τα παίρνουν οι μεσάζοντες σε τιμές εξευτελιστικές. Τι να ΣΚΕΦΤΕΙΣ, όταν συναντάς παιδιά δεκαπέντε-δεκαέξι χρονών και στο βλέμμα τους βλέπεις την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ αλλά και την ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΣΙΑ για το πότε θα έρθει η ώρα να φύγουν από αυτόν τον τόπο. Από τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, που δεν τους προσφέρει ζωή και δεν τους επιτρέπει πια να κάνουν όνειρα. Γιατί κάποιοι, με την απουσία τους και τις υπογραφές τους, φρόντισαν να ερημώσουν τον τόπο αυτό. Με λίγα λόγια φρόντισαν να προσφέρουν το «απόλυτο τίποτα...».
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε: για το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2010 με πολύ όμορφες φωτογραφίες από το χωριό, το άρθρο του Σπύρου Γρίνου, Πτυχιούχου Πολιτιστικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης - Φοιτητή Νομικής με θέμα: Νεολαία - Πυλώνας-Προοπτική και Συνέχεια του Πολιτιστικού μας Κινήματος, για την ανακαίνιση της αποθήκης του συνεταιρισμού με σκοπό τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου (αίθουσα εκδηλώσεων, προβολών και μουσείου), για την εβδομάδα των παθών με αποκορύφωση την Ανάσταση του Κυρίου στη Μπαμπίνη, μια νεα στήλη ιχνηλάτης με τοπικές φράσεις που επιμελείται ο Αποστόλης Κομπλίτσης, κ.α.
Γραφτείτε συνδρομητές για να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από την Μπαμπίνη, επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο Σπύρο Μπενέκο, τηλ: 2103471506. Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε και ηλεκτρονικά όλα τα τεύχη της εφημερίδας σε αρχεία pdf στο site: http://www.xiromero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο