Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δήλωση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για τον οδικό άξονα Αμβρακίας – Ακτίου και ερώτηση σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για την Υγεία.

Δήλωση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για τον οδικό άξονα Αμβρακίας – Ακτίου και ερώτηση σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για την Υγεία.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με δήλωση του τονίζει τη σημασία του έργου Αμβρακίας – Ακτίου και κατέθεσε μια επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για την Υγεία.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΚΤΙΟ- ΑΜΒΡΑΚΙΑ»:
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010. Μια σημαντική ημερομηνία για το νομό μας, αφού σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου, συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων και ύψους 291.000.000 €. Πρόκειται για ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για το νομό μας, το οποίο και αρχικά χαιρετίζουμε.
Όμως,πρέπει να διευκρινιστεί για την πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού, ότι πρόκειται για έργο,το οποίο και μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, ελέχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και προέκυψε ο τελικός μειοδότης, με τελική έκπτωση 50%. Η υπογραφή της σύμβασης έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλά αναβλήθηκε λόγω της προκύρηξης των πρόωρων εκλογών.
Έπρεπε δηλαδή να περάσουν πάνω από 5 μήνες, για να προχωρήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην καθυστερημένη υπογραφή της ήδη καταρτισθείσης και πλήρως ελεγμένης συμβάσεως. Πρόκειται για την σε όλους μας γνωστή τακτική του ΠΑΣΟΚ, να οικειοποιείται έργα της Νέας Δημοκρατίας.
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»
Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κώστας Καραγκούνης, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για την Υγεία.
Και ενώ η σπατάλη στο χώρο της υγείας διαιωνίζεται, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους από τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού το οποίο έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του.
«Μετά την σολομώντειο λύση που εξευρέθη με την κλαδική σύμβαση, έρχεται η κυβέρνηση και διαταράσσει τη λεπτή ισορροπία απομειώνοντας τα κονδύλια για τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να απειλείται η λειτουργικότητα των νοσοκομείων και να τίθεται η υγεία του ελληνικού λαού σε μέγιστο κίνδυνο.»
Και ο κύριος Καραγκούνης κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να ασχοληθεί στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία με τη μαύρη τρύπα της απώλειας πόρων με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από προμήθειες και μη, με έργα και όχι απλά με εξαγγελίες και επίσης πώς θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών,οι οποίες αποτελούν για τους γιατρούς το πιο επίπονο κομμάτι στην καθημερινή ιατρική πράξη, ώστε να προληφθεί το κλείσιμο των νοσοκομείων που ήδη δυστυχώς ξεκίνησε να συμβαίνει.
Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο