Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Θάνος Μωραΐτης: Ξεκίνησε την Κυριακή από την Πεντέλη το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης που γνώρισε η χώρα.


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, η δεντροφύτευση 20 χιλιάδων δενδρυλλίων στην Πεντέλη, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την αρχή του μεγαλύτερου πρόγραμμα αναδάσωσης που γνώρισε η Ελλάδα. Ο τελικός στόχος είναι η αναδάσωση στην Αττική να φτάσει τα 100.000 στρέμματα, στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Όπως είπε σε δηλώσεις της η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μέσα στο 2010 κυρώνεται ο πρώτος δασικός χάρτης της χώρας, τονίζοντας ότι ο χάρτης αυτός θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο της Πολιτείας για την προστασία των δασών. Η Υπουργός τόνισε παράλληλα, ότι από κοινού με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Καραβασίλη και σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής παρακολουθείται η περιοχή για να αποτραπούν προσπάθειες καταπάτησης.
«Από την επόμενη εβδομάδα πιάνουμε δουλειά», είπε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στο φιλόδοξο σχέδιο του Υπουργείου για την αναδάσωση 100.000 στρεμμάτων στην Αττική, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Θέλουμε, τη συνεργασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των δήμων, των κοινοτήτων, των συνδέσμων και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Πάνω από όλα, όμως, θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, των εθελοντών», είπε ο κ. Μωραΐτης. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τέλος, ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, το αργότερο, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο για τις διαδικασίες δημοπρατήσεων κλπ για την υλοποίηση των έργων αναδάσωσης.
ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
Την πεποίθησή του, ότι μαζί με τους κυνηγούς μπορεί να υπάρξει μια κοινή πορεία για την θέσπιση κανόνων σεβαστών από όλους, στον τομέα του κυνηγιού στην Ελλάδα και την προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού του 1ου κυνηγετικού συλλόγου του Αγρινίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Μωραΐτης βράβευσε τον πρ. πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αγρινίου και μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Χρήστο Αμπλιανίτη, για την μακρόχρονη κοινωνική του προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο