Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Oχι» δημάρχων στο σενάριο ενός δήμου Ξηρομέρου.

Την περασμένη Πέμπτη έλαβε χώρα συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος στο Αγρίνιο. Κυρίως μενού ο «Καλλικράτης»... Παρόν ήταν ως απεσταλμένος του κόμματος ο Δημήτρης Κουσελάς, που εκτός από βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, φέρει και την ιδιότητα του υπευθύνου του κόμματος για τις οργανώσεις της Δυτικής Ελλάδας. Η τελευταία του λοιπόν ιδιότητα τον έφερε στα μέρη μας.
Την Πέμπτη εξάλλου και την Παρασκευή, ο κ. Κουσελάς με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Τορουνίδη (που πρωτοστατεί των διαδικασιών) συναντήθηκε με τους δημάρχους και τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων που στηρίχτηκαν από το κόμμα.
Πολλές αντιδράσεις πάντως έχουν προκαλέσει οι διαρροές πως όλοι οι δήμοι του Ξηρομέρου θα συνενωθούν σε έναν. Στη σύσκεψη με τον Δ. Κουσελά, κοινή συνισταμένη των δημάρχων του Ξηρομέρου ήταν η άποψη πως στο Ξηρόμερο πρέπει να γίνουν δύο ή τρεις δήμοι και κατ΄ επέκταση σε όλο το νομό εννέα έως έντεκα.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Φυτειών κ.Παναγιώτης Τζαχρήστας εξέφρασε την άποψη του για δημιουργία κεντρικού δήμου Ξηρομέρου, βάσει της λαϊκής συνέλευσης των δημοτών στις Φυτείες που είχε πραγματοποιηθεί το 2008.
Ο δήμαρχος Αστακού Π. Στάικος επανέλαβε τη θέση του πως ο Αστακός με τους δήμους Φυτειών, Μεδεώνος και Αλυζίας μπορούν να δημιουργήσουν το δήμο με την μεγαλύτερη κτηνοτροφική παραγωγή στην Ελλάδα.
Για το ενδεχόμενο ενιαίου δήμου Ξηρομέρου ήταν ενδεικτική η αποστροφή του : «Πως θα διοικηθεί ένα τέτοιο πράγμα; Με έκταση από την μια ως την άλλη πλευρά 140 χιλιόμετρα θα είναι μεγαλύτερο και απ’ τη Φωκίδα!».
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»
http://www.e-politeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο