Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Νίκος Καραπάνος: Νέα περιφέρεια με έδρα την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πολιτευτής της ΝΔ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Καραπάνος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα 8/02 στον ραδιοφωνικό σταθμό Αιτωλοακαρνανίας Δυτικά FM, πήρε θέση για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτη» υποστηρίζοντας ότι η Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί επιτέλους και να δημιουργηθεί έδρα περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία.
Υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και οφείλουμε να παρέμβουμε πριν την ψήφιση του Νόμου. Πρότεινε να συνδιαλεχτούμε με όμορους Νομούς ώστε να πετύχουμε η Αιτωλοακαρνανία να γίνει ανεξάρτητη έδρα περιφέρειας.
Σε άλλη περίπτωση οι συνέπειες για το Νομό μας και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι άσχημες καθώς η καθημερινότητα όλων μας θα εξαρτάται από το συγκεκριμένο ψήφισμα.
Τόνισε ότι εφόσον η Αιτωλοακαρνανία θα καταργηθεί ως Νομός και θα γίνει περιφέρεια της Αχαΐας, πρωτεύουσα θα είναι η Πάτρα. Άρα το Ιστορικό Μεσολόγγι, η ιστορία του έθνους μας ποιού Νομού θα είναι πρωτεύουσα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα; Θα χάσει τη θέση που έχει και αξίζει να έχει!
Δεν υπάρχει μέλλον, δυστυχώς, αν παραβλέπουμε και ξεχνάμε το παρελθόν που είναι η Ιστορία μας.
Προτείνει και κάνει έκκληση στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να πάρουν ανοιχτά «μάχιμη» θέση με ομοψυχία και ομοφωνία να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες.
Καλεί τον Κύριο Νομάρχη Θύμιο Σώκο και την ΕΝΑΕ, και τάσσεται στο πλευρό τους, να κάνουν ψήφισμα υπερκομματικό ώστε κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει και να αγνοήσει, με στόχο την εκμετάλλευση του συστήματος φέρνοντάς το στα μέτρα των τοπικών κοινωνιών, ξεκόβοντας έτσι από το Αχαϊκό LOBBY. Πρέπει να γίνουν άμεσα κινητοποιήσεις ΠΡΙΝ το ψήφισμα και όχι να υπάρχουν αντιδράσεις μετά.
Σχετικά με τους δήμους βασικό κριτήριο θεωρεί την αρχή της εγγύτητας και επικουρικότητας. Μπορεί να ισχύσει η αξιοποίηση της μελέτης του ΙΤΑ για το νόμο με τη δημιουργία 7-8 Μητροπολιτικών Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο