Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Κοπή πίτας με ευχές και γιορτή για τα Κούλουμα στη Μπαμπίνη.












Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χριστόδουλος Παμπλέκης»
To Σάββατο 13 Φεβρουάριου, ο πολιτιστικός σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης», πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο γραφείο του Συλλόγου στη Μπαμπίνη, παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων.
Την πίττα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Ζώης Κακιώνης, οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους Μπαμπινιώτες.
Η Θεώνη Βλαχάκη και η Έφη Μπενέκου ετοίμασαν την πίτα και τα διάφορα γλυκά που προσφέρανε στους παρευρισκόμενους, όπως και ντόπιο τσίπουρο και κρασί προσφορά του συγχωριανού τους Γιώργο Φ. Θανασούλα (αμπελώνας Βρανά).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Σπύρο Μπενέκο και το ταμία Νικόλαο Γατσή, ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία ευτυχία και ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά. Επίσης της ευχές του για το νέο έτος εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θεόδωρος Ζαρκαδούλας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ευχαριστεί τους συγχωριανούς και φίλους που για μία ακόμη φορά δώσανε βροντερό παρών στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Και του χρόνου με υγεία.
Κούλουμα στην Μπαμπίνη
Με σαρακοστιανά εδέσματα, με πολύ κέφι και μουσική, αλλά χωρίς χαρταετό γιατί ο βροχερός καιρός δεν το επέτρεψε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα και υποδέχθηκε τη Σαρακοστή στην πλατεία Γιαννακοπούλου στα γραφεία του Συλλόγου. Ο Σύλλογος πρόσφερε στους καλεσμένους πατροπαράδοτα παραδοσιακά εδέσματα και διάφορα σαρακοστιανά όπως ορίζουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, τα οποία ετοίμασαν η Θεώνη Βλαχάκη και η Έφη Μπενέκου. Πολλοί συγχωριανοί συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Συλλόγου απολαύσανε τα εδέσματα, με συνοδεία άφθονου Μπαμπινιώτικου κρασιού που πρόσφεραν οι συγχωριανοί Γιώργος Ιωαν. Μασσαλής (Αμπελώνας Λάμπρες) και ο Θεόδωρος Χαραλ. Ζαρκαδούλας (Αμπελώνας Κατσιμέντο) και περάσανε μία ξεχωριστή μέρα έστω και χωρίς να βγούνε στη φύση στους αγρούς η στο Άγιο Γεώργιο όπως συνηθίζανε πάντα τέτοια μέρα. Καλή σαρακοστή.
Νίκος Γατσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο