Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, κατέθεσε δυο επίκαιρες ερωτήσεις για το στεγαστικό στο σχολείο Βόνιτσας και το πρόβλημα αστυνόμευσης του νομού.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, κατέθεσε δυο επίκαιρες ερωτήσεις για το στεγαστικό πρόβλημα στο σχολείο της Βόνιτσας και το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης του νομού.
Ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης, κατέθεσε πρόσφατα στην Βουλή μια επίκαιρη ερώτηση αναφερόμενη στο σημαντικό πρόβλημα του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας.
Συγκεκριμένα ο κύριος Καραγκούνης ζήτησε απάντηση και άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας. Ο δεύτερος όροφος του κτιρίου έχει κριθεί ακατάλληλος και δεν χρησιμοποιείται με αποτέλεσμα οι αίθουσες να έχουν χωριστεί στη μέση με νοβοπάν και στο προαύλιο έχει τοποθετηθεί κοντέϊνερ για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.
Στην από 08.05.2007 σχετική τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας τονίζεται μάλιστα ότι απαιτείται «...άμεσα να ερευνηθεί το κτίριο από εξειδικευμένη μελετητική ομάδα, η οποία θα προτείνει άμεσα μέτρα ενίσχυσης και επισκευής του κτιρίου...». Σύμφωνα με έγγραφο της 03.09.2007 της ίδιας Διεύθυνσης έχει κινηθεί διαδικασία ανάθεσης μελέτης έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Και ο κ. Καραγκούνης κλείνει την αναφορά του στο πρόβλημα ρωτώντας την αρμόδια Υπουργό, εάν έχει συγκροτηθεί εξειδικευμένη μελετητική ομάδα, εάν έχει συντάξει τεχνική μελέτη για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων και στην περίπτωση που η μελέτη αυτή παραμένει ανολοκλήρωτη, πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή της, πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου, ώστε επιτέλους τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους χωρίς κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας τους.
Ερώτηση για το μεγάλο πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης.
Επίσης ο Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το πρόβλημα αστυνόμευσης του νομού.
Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας, σε βαθμό που έχει κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο διότι υπάρχουν 100 οργανικές θέσεις κενές στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, οι οποίες ουσιαστικά υπολειτουργούν.
Επίσης φέρεται να υφίστανται αστυνομικές διευθύνσεις στις οποίες δεν υπηρετεί ούτε ένας αστυνομικός, με συνέπεια να παρατηρείται το φαινόμενο των αστυνομικών κτιρίων «φαντασμάτων», τα οποία όμως μισθώνονται από την ελληνική αστυνομία αλλά δεν χρησιμοποιούνται. Παράλληλα δεν διατίθενται κονδύλια για την λειτουργία του κλειστού αστυνομικού σκοπευτηρίου και για την προμήθεια μηχανικών μέσων και σύγχρονων περιπολικών οχημάτων, με συνέπεια να καθίσταται ακόμη περισσότερο δυσχερές το έργο των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής. Οι περιπολίες και η καταδίωξη γίνονται με παλαιά περιπολικά και υφίσταται κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών.
Ο κ. Καραγκούνης έκλεισε την αναφορά στο πρόβλημα του ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των 100 περίπου κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών στις Α.Δ. Ακαρνανίας και Αιτωλίας, εάν ισχύει ότι παραμένουν από πολλών ετών κλειστοί Αστυνομικοί Σταθμοί, στους οποίους καταβάλλεται κανονικά το μίσθωμα και αν ναι πόσοι είναι αυτοί και ποιό το συνολικό κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, εάν θα διατεθούν κονδύλια για την κανονική λειτουργία του κλειστού σκοπευτηρίου και για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των Α.Δ Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εάν έχει ληφθεί πρόνοια για την επίλυση του γενικότερου προβλήματος αστυνόμευσης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας
Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο