Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ του νομού μας για παρασκηνιακές διαδικασίες, καθυστερήσεις και αρμοδιότητες.

Εντείνονται οι τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αφού η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν πολλά προβλήματα δυσλειτουργιών και το κυριότερο, να μην υλοποιούνται οι νέες πολιτικές για τις οποίες προεκλογικά είχε δεσμευθεί το κυβερνών κόμμα.
Ας δούμε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ (Στήλη Παναιτωλικά)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ
«Θλιβερή» χαρακτηρίζουν πλέον πολλοί την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στον νομό. Πάνω που λέγαμε πως είναι θετικό να υπάρχει αυτό το μέτωπο και η κοινή προσπάθεια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε, με αφορμή τα όσα συνέβησαν τελευταία με την διοικούσα του Πανεπιστημίου, αλλά και τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία κλπ ιδρύματα του νομού. Απίστευτες παρασκηνιακές λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως, διαρροές από παντού και δημοσιεύματα σχετικά με το ποιος επέβαλλε ποιόν και γιατί αυτόν και όχι τον άλλον κοκ. Εδώ, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για όσους κάνουν αυτές τις διαρροές, που «αβαντάρουν» έτσι και όσους εσχάτως θεωρούν εαυτούς ριγμένους από την διαδικασία. Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες για το τι γίνεται από χθες το πρωί, μετά την διαρροή των ονομάτων όσων θα διοικήσουν τα νοσοκομεία, το ΚΑΦΚΑ και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Όμως, δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι με αυτόν τον τρόπο αδικούν τους εαυτούς τους, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον νομό αλλά και την περιβόητη διαβούλευση; Ας βρουν κάποιο τρόπο να έχουν μια κοινή γραμμή και να εκδίδουν κοινές ανακοινώσεις, ή να αφήνουν τα Υπουργεία γι'αυτη τη δουλειά, γιατί η εικόνα αυτή βλάπτει πολύ...
http://www.panaitoliki.gr/

AMFILOXIA PRESS
ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΑΜΙΛΟΧΙΑΣ
Χθες πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τους Διοικητές στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Νομου παρουσία των τοπικών Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Οταν ήρθε η σειρα του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχιας η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τους τοπικούς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως πρόταση με βάση τις αιτήσεις στην Δημόσια Διαβούλευση είναι ο Λέκτορας Χημικός κ Σαλμάς Κωνσταντίνος, ο οποίος απέχει μακράν του 2ου, ζητώντας και την γνώμη αυτών πάνω σε αυτή την πρόταση! Κάπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα καθώς ο κ Κουρουμπλής συνεπικουρούμενος από την κ. Γιαννακά έθεσαν τις ενστάσεις τους για το συγκεκριμένο πρόσωπο διότι αυτή την στιγμή εκτελεί τα καθήκοντα συνεργάτη του Υφυπουργού κ. Μωραϊτη. Και έστω και αν αυτή η αντίδραση με τα σενάρια των τελευταίων ημερών ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αυτό που προκάλεσε την έκπληξη ήταν πως άλλοι δύο εκπρόσωποι του κόμματος στο Νομό ο κ. Μωραϊτης και ο κ. Μακρυπίδης δεν προέβαλαν την αντίσταση που αναμενόταν στην αρνητική στάση των άλλων δύο με βάση τα λεγόμενα τους πριν την σύσκεψη! Έτσι λοιπόν και αφού οριστικά άφησαν στην άκρη το όνομα του κ. Σαλμά προχώρησαν σε εναλλακτικές λύσεις, αποφασίζοντας να επιλέξουν ως Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας τον κ. Σπ.Καπότη, οδοντίατρο από την Βόνιτσα! Χάρη λοιπόν σε μικροπολιτικά παιχνίδια συμφερόντων καταλήξαμε Διοικητής στο ΚΑΦΚΑ να μην μπει αυτός που επιλέχθηκε αξιοκρατικά όντας μακράν του 2ου στην αξιολόγηση και είναι και Αμφιλοχιώτης αλλα να επιλεγεί τελικά ένας Οδοντίατρος από την Βόνιτσα, που αν και δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο, σαφώς υστερούσε σε προσόντα αλλά φαίνεται πως δεν ξεβόλευε του άρχοντες της Αμφιλοχίας και του Βάλτου! Αναβρασμός επικρατεί και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Αμφιλοχίας, καθώς θεωρούν υποτιμητικό και προκλητικό τον διορισμό ξένου Διοικητή και ειδικά από την στιγμή που αξιοκρατικά είχε επιλεγεί Αμφιλοχιώτης Διοικητής! Κάνουν λόγο για κατάρρευση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας την οποία διατυμπάνιζε ο νυν πρωθυπουργός προεκλογικά, λέγοντας πως όλα αυτά με μία παρέμβαση Βουλευτή πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων! Αντιδράσεις αναμένονται και από την Τοπική Οργάνωση της Αμφιλοχίας η οποία θεωρεί πρωτοφανή την διαδικασία επιλογής και παράκαμψης των κριτηρίων! Δυστυχώς ο κ Παπανδρέου θέλει αλλά κάποιες νοοτροπίες στο ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν και θα καταλήξουν η Δημόσια Διαβούλευση να αποτελέσει το πιο κρύο ανέκδοτο της τετραετίας.
http://amfiloxia-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο