Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Είχε άγιο ο αγρότης που βρήκε άσκαστη νάρκη στο χωράφι του, στη Σταμνά Μεσολογγίου.

Μια ξεχασμένη νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «ξεφύτρωσε» στο χωράφι ενός αγρότη στην περιοχή Σταμνά του Μεσολογγίου. Ο 50χρονος άντρας πήγε νωρίς το πρωί να οργώσει το χωράφι του προκειμένου να το σπείρει, αλλά έκπληκτος αντίκρισε στο χώμα αυτό το αναπάντεχο εύρημα, το οποίο παρέμενε στο σημείο για δεκαετίες.
Έντρομος, μετέβη στο χωριό και ενημέρωσε τους φίλους του, οι οποίοι έσπευσαν στο χωράφι για να το δουν από κοντά και να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οταν είδαν τη νάρκη, κατάλαβαν ότι ο αγρότης στάθηκε πολύ τυχερός, καθώς θα μπορούσε να τη χτυπήσει με το γεωργικό μηχάνημα και να εκραγεί. Ετσι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τους πυροτεχνουργούς του στρατού να μεταβούν στο σημείο για να την απομακρύνουν. Οι τελευταίοι σε επικοινωνία που είχαν με τον αγρότη τού ζήτησαν να μην πειράξει κανείς τη νάρκη και να απομακρυνθούν όλοι από το χωράφι για λόγους ασφαλείας μέχρι να φτάσουν στο χωριό για να την εξουδετερώσουν, όπως τελικά έγινε.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αγρότης από την Αιτωλοακαρνανία ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια οργώματος στα χωράφια νάρκες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν βρεθεί επικίνδυνα απομεινάρια εκείνης της εποχής.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο